Kulturális értékeink

2024.03.28. 13:33

Cool-túra: ismét vándoroltak a fiatalok Tatabányán

A Tatabánya kulturális értékeinek, helyeinek megismerését szolgáló iskolásoknak szóló megmérettetést a Hétvezér Egyesület és partnerszervezetei az idén is megszervezték. A Cool-túra vetélkedő díjátadóját a József Attila Könyvtárban tartották.

Kemma.hu

A dajízottak. Jobbra a szervező, Mecseki Melida

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Egy hét állt a csapatok rendelkezésére, hogy a hét helyszínt felkeressék, és megoldják a feladatokat. A Vértes Agorája mellett a Tatabányai Múzeum, a Tatabánya Megyei Jogú Város Levéltára, a Jászai Mari Színház, a József Attila Megyei és Városi Könyvtár, a Puskin Művelődési Ház, valamint a Majki Népfőiskolai Társaság munkatársai és izgalmas feladatok várták a fiatalokat. A Cool-túra vetélkedőn volt szabadulószoba és agytorna, könyvkeresés, szendvicskészítés „vakon". Olyan tevékenység, melyek az egyes kulturális helyszínek megismerésén túlmutatnak. Éppen ez volt a szervezők célja, hogy a diákok különböző, nem mindennapi tevékenységek útján ismereteket és közös élményt gyűjtsenek.

A Cool-túra nevet viselő Tatabánya kulturális értékeinek, helyeinek megismerését szolgáló iskolásoknak szóló vetélkedőt a Hétvezér Egyesület és partnerszervezetei az idén is megszervezték.
A Cool-túra versenyen az első helyen végzett a Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola Kis Dobozok csapata
Fotó: S. G. / Forrás: 24 Óra / kemma.hu

A Szent Margit Gimnázium és Általános Iskolából, a TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakközépiskolából, valamint az Árpád Gimnáziumból 11 csapat jelentkezett. Nagy részük az idén csatlakozott elsőként az akcióhoz.

Mecseki Melinda, a Hétvezér Egyesület elnöke köszöntötte a diákokat az ünnepségen, majd átadták a díjakat.

A Cool-túra idei helyezettjei

Első helyen végzett a Kis Dobozok (Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola), a második a Hassassin (TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakközépiskola), míg a harmadik a Bányász-Lányok (Szent Margit) csapata lett.

Emléklapot kapott a Parasztág, a Maffiózók, a Pindúr Pandúrok, a Lassabb, mint az átlag, a Keménymagok, az Emil és a detektívei és a Dalospacsirták csapata. 

Mozi és színház belépőket, bowlingpálya- és gokart utalványokat vehettek át a fiatalok. Az eredményhirdetésen közreműködtek a Dallam Alapítvány előadói: Hetényi Szimóna és felkészítő tanára, Román Krisztina. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában