Kihívás

2023.04.06. 19:17

A Diszkócsótányok nyerték a COOL-Túra versenyt Tatabányán - FOTÓK

A Hétvezér Egyesület és Tatabánya közművelődési intézményei idén újra megszervezték a COOL-Túra elnevezésű közösségi programot a város középiskolás diákjainak.

Sugár Gabi

A vándorló túrára az idén négy intézményből öt csapat jelentkezett. A megyeközpont kulturális értékeinek, nevezetes helyeinek megismerését szolgáló vetélkedő eredményhirdetése a József Attila Könyvtárban volt. 

Mecseki Melinda, a Majki Népfőiskolai Társaság vezetője köszöntötte a Hétvezér Egyesület nevében a megjelenteket. Kiemelte: a COOL-Túrával egy olyan tizenéveseknek szóló városismereti programot szerettek volna létrehozni, amely élményeken keresztül mutatja meg a város igazi arcát. Hat szervezet állt a kezdeményezés mellé, akik különböző feladatokkal készültek. A vetélkedőben résztvevő csapatok március utolsó hetében kereshették fel a helyszíneket.

A könyvtárban térképes QR kódos feladatot kaptak a fiatalok. A városi levéltárban szabadulószoba, az Agorában tíz kérdés várta a diákokat. A múzeumban az állandó kiállítás egy részéhez kapcsolódott a feladat, amelyben központi szerepet kapott a rézkori ölelkező emberpár. Négy korabeli tárggyal és a szenzációs lelettel kapcsolatban kellett egy történetet kitalálniuk a fiataloknak. A színház két fesztivál között várta az ifjakat, s színháztörténeti kérdések mellett az állandó társulat tagjaival kapcsolatban tettek fel kérdéseket. A Majki Népfőiskolai Társaságnál pedig a láthatatlan, látássérült, vagy vakok megértését segítő szabadulószobában voltak feladatok. A díjátadón közreműködtek a Dallam Alapítvány növendékei.

Helyezések

Első lett a Diszkócsótányok csapata (TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikus és Szakiskola). Őket a Sukkfejűek követték (TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum), a harmadik helyen a Bányász Lányok végeztek (Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola). A negyedik csoport, a Csapatnév Nélküliek is ebből az intézményből kerültek ki, az ötödik helyen az Oroszlánok végeztek (Füzes utcai Általános Iskola).

Fotó: FP
8777: A Diszkócsótányok csapata mellett jobbra Mecseki Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában