Adománygyűjtés

2024.03.19. 13:58

Adománygyűjtés és könyvvásár: százával viszik a könyveket, hogy a 4x4-eseknek segíthessenek

Mindössze 100 forint/darab áron juthatunk könyvekhez március 19 és 23 között a József Attila Megyei Könyvtárban. Az adománygyűjtésen befolyt összeg pedig igazán nemes célt szolgál.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb jótékonysági könyvvásárt szervezett a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Március 19. és 23. között több ezer könyv közül lehet válogatni, s ezek jelképes áron, mindössze 100 forintért kerülhetnek új gazdájukhoz. A könyvek mellett pár dvd, cd, lemez is várható. Ezúttal pedig jó ügy érdekében vásárolhatjuk a könyveket: az adománygyűjtésből befolyt összegből új autót szeretnének venni az önkéntesek. 

Adománygyűjtés és könyvvásár a tatabányai 4x4-eseknek: úgy viszik a könyveket, mint a cukrot
Adománygyűjtés és könyvvásár a tatabányai 4x4-eseknek: úgy viszik a könyveket, mint a cukrot
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

Az adománygyűjtésből befolyt összegből új autó vásárlása lenne a cél

Körösladányi Zsombor az egyesület vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy bár az autójuk már megtette a magáét, most azonban cserére szorul. A befolyt összegből szeretnének egy újabb tűzoltóautót vásárolni, amellyel hatékonyabban védhetik vármegyénk polgárait. 

– Sajnos egyre több hibája van, nagyon magasak a javítási költségek és rengeteg üzemanyagot fogyaszt, amit nagyon nehezen tudunk finanszírozni. 
Az álmunk egy használt, de újabb és gazdaságosabb autó, melynek költsége 8-10 millió forint. Ez óriási összeg, de hiszünk benne, hogy az összefogás erejével össze tudjuk gyűjteni, és megvalósulhat az álmunk.

Több ezer könyvből lehet választani, de cd-t és dvd-t is találunk a felhozatalban
Több ezer könyvből lehet választani, de cd-t és dvd-t is találunk a felhozatalban
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Ottjártunkkor is sokan válogattak a könyvek közül, sőt volt, aki 200 darab könyvet gyűjtött már össze magának. Szakács Erzsébet, az egyesület tagja hozzátette: szerencsére rengeteg könyv fogyott már. A mai napon a 4x4-esek mentőkutyával is kilátogatnak a helyszínre, szombaton pedig tűzoltóautóval készülnek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában