Élhető város

2024.02.06. 11:01

Zöld szabadidőparkot is kialakítanak Komáromban

Az Élhető Város – jövőnk Komárom című pályázatával 599,57 millió forint, vissza nem térítendő, TOP pluszos, európai uniós támogatást nyert a város önkormányzata.

Körtvélyfáy Dina

A Kállay Ödön-parkban fitneszparkot is létesítenek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Komárom önkormányzata bővíteni szeretné a szabadban, zöld környezetben eltölthető programok lehetőségeit a városban. A beruházásnak köszönhetően megvalósulhat a települési zöld infrastruktúra fejlesztése és a város közösségi, kulturális funkciójú tereinek megújítása. A projektben három elem valósul meg három különböző helyszínen: zöld szabadidőparkot alakítanak ki a Csillagerőd mellett; fitneszparkot létesítenek a Kállay Ödön-parkban; új játszóteret hoznak létre a Frigyes laktanya környezetében. A projekt várható befejezése 2026. június 30.

A zöld szabadidőparkban aktív kikapcsolódást, sportolást szolgáló parkelemek lesznek: kezdő- és haladó kerékpáros tanpálya, kosárpályák, kutyás park és szánkódomb. Megvalósulnak passzív kikapcsolódást, pihenést szolgáló parkelemek is, napozódomb, gyümölcsliget, gyepes ösvények, Ifi-tér és tanösvény.

A projektet ismertető sajtóközleményben úgy fogalmaznak: „a fitneszpark-fejlesztés célja, hogy lehetőséget adjon a környék felnőtt korosztályának az egészségmegőrzésre olyan eszközökön, melyek használhatósága változatos, időtállósága pedig kiváló.” A tervezett játszótéren egy nagy központi játékelem, a világjáró hajó több korosztályt (3–12 éves korig) is kiszolgál, biztosítja a gyermekek számára a szabadidő hasznos és aktív eltöltését a szabad levegőn, biztonságos környezetben.

A projekt célja, hogy Komárom zöldfelülete, zöld infrastruktúrája egyszerre több ponton fejlődjön, amely hozzásegíti az ott lakókat a szabadtéri kikapcsolódáshoz, az egészségesebb életvitelhez. Hozzáteszik: A tervezett tevékenységek eredményeként növekszik a helyreállított vagy újonnan telepített gyepfelület. Továbbá fákat, gyümölcsfákat, cserjéket, évelőket, dísz­füvet, vadvirágos rétet is telepítenének.  

A fejlesztést finanszírozó határozatot a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában