Kemma.hu videó

2024.02.12. 20:26

Videón a fergeteges hangulatú oroszlányi mulatság: seprűt kapott az asszonyok közé bújt férfi +fotók

Az idén is megtartotta hagyományos, Farsang farkához kapcsolódó rendezvényét az Oroszlány Barátainak Köre (OBK): a nagysikerű disznóvágást asszonybál követte, végül kiszebáb égetéssel űzik el a telet.

Kemma.hu

A civil szervezet 2013 óta szervezi meg a programokat. Mindközül a leginkább látványos az az asszonybál, aminek február 12-én a Kölcsey kamaraterme adott otthont.
A zenés-táncos mulatság lényege, hogy egyedül a gyengébbik nem tagjai jogosultak belépni a rendezvényre, ellenkező esetben megkapják a jussukat a bejutni próbálkozók.
Szerencsére fotós kollégánkkal kivételt tettek, de más nem úszta meg ilyen könnyen.

Ottjártunkkor szemtanúi lehettünk az ominózus büntetésnek: Dr. Deés Szilvia, az OBK elnöke seprűvel kergette ki a somfordáló férfit, aki megpróbált elvegyülni a tömegben. Licskó István keramikus például több éve részt vesz a mulatságon, de arra gondosan ügyel, hogy álruhában tegye mindezt. Február 13-án Kiszebáb Rozit égeti majd el a bányászváros főterén.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában