Dokumentumfilm

2024.02.27. 12:57

Tatabányai vak házaspár életét mutatja be a film

Láthatatlan Kötelek címmel készült filmet láthatunk február 27-én a televízióban. A film egy tatabányai vak házaspár életét mutatja be.

Kemma.hu

Éjjel, 22.30-kor a DunaWorld-ön lesz először látható oroszlányi származású Varga Ágota filmrendező, író, producer 19 évet átívelő egész estés dokumentumfilmje, a Láthatatlan Kötelek  – adta hírül Tatabánya közösségi oldala. A dokumentum film egy tatabányai vak házaspár életét tárja elénk.

Jelenet a Láthatatlan Kötelek című filmből, amely a tatabányai vak házaspár életét tárja elénk
Jelenet a Láthatatlan Kötelek című filmből, amely a tatabányai vak házaspár életét tárja elénk
Forrás: YouTube/Ágota Varga

A vak házaspár és gyermekük története a fókuszban

– Fecó lát, szülei vakok. 19 évet átívelő drámai családportré. A trilógia harmadik része ez. Ezt megelőzően Fecó sorsának epizódjait két filmem örökíti meg, a Szemünk Fénye (2004) és a Szülei Szeme (2015). Fecó születésétől másfél éves koráig, az első részben a vak szülők gyermekvállalása körüli dilemmákkal találkozunk, ahol végül a vállalt nehézségeken felülemelkedés diadalmaskodik. A második részt a 4-5 és a 10 -11 éves Fecó nyiladozó értelme tölti ki, és a szülei vakságával együtt járó új és új élethelyzetek. A nehézségeket megoldani képes gyermeki attitűddel, a koraérett és kortársaitól merőben eltérő felnőttes gondolatokkal szembesülhetünk. A harmadik részben, amikor Fecó 17-18-19 éves, háttérbe szorul az a tény, hogy szülei nem látnak. Most szülő – gyerek kapcsolat tárul elénk és itt a lényeg kevésbé az, hogy ő vak szülők gyermeke. Fecó érzékeny személyisége lelki gondokkal teli, ahol a túlzott megfelelési kényszer gátakat szül és elfojtott indulatokat – nyilatkozta a film készítője.

A Láthatatlan Kötelek előzetese is megtekinthető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában