Hagyományápolás

2024.02.10. 13:09

Suliba is mentek a környei macik

Mókás maci megfigyelő napot szerveztek a környei Vackor Óvoda és Bölcsődében. A település weblapján számolt be a különleges programról.

Kemma.hu

Nagyon élvezték a gyerekek a macinapot

Forrás: fotó: kornye.hu

Mint a kornye.hu írta, zöld óvodaként a Vackorban fontosnak tartják a néphagyományok ápolását, megélését, nagy hangsúlyt fektetnek a jeles napokra. Februárban a gyermekek számára izgalmas, mókás a macimegfigyelő nap.

Az óvodában egész héten a macik voltak a fókuszban. Sokat beszélgettek az óvónők a gyerekekkel a csoportokon belül a medvék életmódjáról, téli pihenőjéről, és az ehhez kapcsolódó hiedelmekről. Gondoskodtak a medve csemegéjéről is, így mézkostoltatásra is sor került. Minden csoport a szülőkkel előre egyeztetve kért plüssmacikat, amiket azután az aulában különböző tematikák szerint kiállítottak. Az egyik nagycsoport macikái elbúcsúznak az óvodától, a másik nagycsoport medvéi pedig már a közelgő iskolapadot koptatják, figyelve a tanítónéni okító szavaira. Az erdei farsangon is sok maci képviselte magát, és bizony a bölcsődébe is sokan játszanak.

A macinap alkalmából hatalmas maci játszóházzá alakult az óvoda. Több helyszínen is macikkal kapcsolatos mókás, kedves feladatok várták a gyerekeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában