Segítünk!

2024.02.07. 13:41

SOS tippek farsangra: ezeket a jelmezeket az utolsó percekben is elkészítheted!

Ha elfeledkeztél az óvodai, vagy az iskolai farsangról, akkor sincs minden veszve. Hat tuti tippet mutatunk, ezeket a jelmezeket akár otthon, „last minute” is összerakhatod.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

A farsangi mulatságok fotóit elnézve, az ember olykor irigykedve nézi, hogy mások hosszú heteken keresztül dolgoznak csemetéik jelmezén. A kreatív szülőknek hála tank, hűtőszekrény, csokiautomata és kagyló is végigvonul az óvodák és iskolák farsangi buliján.

Ha az ember nem ennyire ötletes, vagy csak türelme, ideje nincsen ilyen alkotásokat összehozni, az utolsó pillanatig halogat, hátha csoda történik, és egy reggelre ott terem a nappaliban a mestermű.

Ha a csoda elmarad, akkor bizony az utolsó utáni pillanatban születik meg az ötlet, minek is öltözzön be a gyerek. És ekkor jöhet a szekrények, meg a garázs feltúrása, a kétségbeesett kutatás bármi után, ami jó alapanyag lehet a jelmezhez. Így lesz Minion, csiga, bohóc, kalóz vagy éppen Lego-kocka a gyerek. 

A Minion jelmez ötletét egy gyereksapka adja, amihez már csak egy kék nadrág és egy sárga felső kell. A bohóc jelmezhez be lehet vetni anya legszínesebb ruháit, amik méretüknél fogva jó nagyok is a gyerekre. Megmaradt tüll anyagból pomponok kerülhetnek rá. Ha akad a fiókban maradék lufi is, az is jó kiegészítése lehet a jelmeznek. 

A csiga jelmez egy kicsit munkásabb, de még mindig megvalósítható egy este alatt. Megmaradt festőpapírból vagy csomagolóanyagból készül. Az összeállításnál jó szolgálatot tesz egy ragasztópisztoly. Arra azonban nagyon vigyázzon mindenki, nehogy a forró műanyagba nyúljon. Saját tapasztalatból mondjuk: fájdalmas élmény.

A Lego jelmezhez sem kell sok idő és pénz. Csak egy nagyobb kartondobozra lesz szükségünk, és 6 „medvesajtos” dobozra. Ha a család szereti, a tartalma doboz nélkül is elfogy a hűtőből, de akár főzhetünk is belőle.

A medúza egy (lehetőleg átlátszó) esernyőből, egy felcsíkozott organza-szerű függönyből és elemes karácsonyfa-égősorokból készül. Felturbózhatjuk szemekkel is. Csodásan mutat, ahogy a gyerek vonul vele, és tényleg fillérekből megvan.

A Star Wars karaktereihez csak egy hosszú, fehér női ruha, egy fehér férfi ing és két öv kell. Ha nincs a gyerek játékai között lézerkard, folpack vagy alufólia rúdjaiból ragasztjuk össze a fegyvernek látszó tárgyat. Az R2-D2 jelmezben a legkisebbek mutatnak a legjobban, ráadásul náluk szempont az is, hogy a jelmez kényelmes legyen, tudjanak benne ülni, játszani is. Bölcsis vagy ovis csemeténk szekrényéből csak egy fehér pólóra és egy (füles) sapkára lesz szükségünk. Össze sem kell firkálnunk őket: sima, egyszerű, formára vágott szigetelőszalagokkal varázsolhatunk belőlük robotjelmezt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában