Lottóláz

2024.02.16. 11:30

Ötöslottó: íme a hatmilliárdot érő számok a mesterséges intelligencia szerint

Mindenki a 6 milliárdot érő 5 nyerőszám tulajdonosa szeretne lenni. Megkérrdeztük a mesterséges intelligenciát, hogy szerinte melyik számokat kellene megjátszani az ötöslottó hétvégi húzásán.

Kemma.hu

Lottólázban ég az ország, ugyanis, aki most szombaton telibe találja mind az öt számot, az akkora nyereményt vihet haza, amelyre a magyar ötöslottó történetében csak egyszer volt példa. Mindenki álma a 6 milliárd forint, ehhez azonban a nyerőszámok is kellenek. Kit is is hívhattunk volna segítségül, hogy milliárdokat rakjon a zsebünkbe, mint a mesterséges intelligenciát.

Mindenki álma az ötöslottó 6 milliárd feletti nyereményét bezsebelni
Mindenki álma az ötöslottó 6 milliárd feletti nyereményét bezsebelni
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Bárcsak olyan egyszerű lenne, hogy egy kérdésre a tökéletes 5 számot kapjuk meg. Mi ezzel próbálkoztunk, hátha. A Microsoft Copilot nevű programjával csevegtünk a milliárdokat érő titokról. A „Szent Grál” sajnos nem került a birtokunkba, bár, ha ez így működne, páran már eljátszották volna ezt.

Ötöslottó nyerőszámok a mesterséges intelligencia szerint

Pontosan azt kérdeztük a Copilot-tól, mik lesznek a szombati nyerőszámok. Erre azt a választ kaptuk, hogy a jövőbeli lottószámokat nem tudja megmondani. A húzás véletlenszerű nincs mód pontosan megjósolni, melyik számokat fogják kihúzni. Bölcsen hozzátette:

Az egyetlen biztos dolog a lottóban az, hogy a szerencse mindig változó és kiszámíthatatlan.

Mi azonban nem hagytuk annyiban a dolgot, így arra kértük, hogy tippeljen. Bár azt válaszolta, hogy nem jósnő, de mégis mondott 5 számot, amik akár tényleg érhetik a több mint 6 milliárd forintos nyereményt a hétvégén. A Copilot a következő számokat titulálta nyerőnek: 

  • 13
  • 27
  • 42
  • 55 
  • 77

Ha valóban ezeket fogják kihúzni szombaton, akkor mi már biztosan telitalálatos szelvénynek örülhetünk, mert kíváncsiságból ezeket a számokat meg is játsszuk.

2023-ban egyébként egy thaiföldi férfi, ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, megkérdezte a ChatGPT-t, mik lesznek a nyerőszámok, a gép megmondta őket, ő megjátszotta a szelvényt, és itt jön a már-már népmesei fordulat: nyert is vele, de nem a fődíjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában