Újabb siker

2024.02.06. 06:55

Olimpiai aranyat ért Császár büszkesége, Nyári Szandra robottortája

Nyári Szandra a stuttgarti kulináris olimpián első helyezést ért el: február 4-én A jövő című alkotása mintegy hatvan másikat maga mögé utasított, és cukrász artisztika kategóriában aranyérmet kapott.

Wágner Zsanett

Nyári Szandra alkotásával és elismerésével

Forrás: Facebook

Fotó: Facebook

– Ostyalap, csokoládé, puffasztott rizs és cukormassza – válaszolt kérdésünkre Nyári Szandra, milyen összetevőkből áll a torta, ami aranyérmet kapott a stuttgarti kulináris olimpián a hétvégén. Mint kiderült, a verseny alatt kikötés volt, hogy az édességek ehető alapanyagokat tartalmazzanak, de itt inkább a külcsín, mintsem a belbecs számított. Az ítészek a február 2-tól 5 napon át tartó versenyen több aranyérmet is kiosztottak, ebből az egyik vármegyénkbe került.

– Két hétig készültem rá, elég intenzív volt a felkészülés. A tatabányai cukrászda bezárt arra a pár napra, csak ezen dolgoztunk – mondta a felkészülés menetéről Szandra, akit telefonon értünk utol egy nappal a vasárnapi megmérettetése után. Hozzátette, ha már úton vannak, megnézik az osztrák Hallstat városát az őt elkísérő családtagokkal és a „leányzóval”.

– Egyszerű volt az ötlet, hogy robotot formázzak meg cukorból. Arra gondoltam, hogy mi az, ami leginkább a jövőt jelenti számomra. Így született meg a női robot, aki most világot lát, mert még egy kicsit megutaztatjuk – mosolygott Szandra. A császári, de Tatabányán dolgozó cukrász szerint erős volt a mezőny. Elárulta, nagyon örül a stuttgarti győzelemnek, de a többi mestermű előtt is megemeli kalapját.

Nyári Szandra korábban is ért el már óriási sikereket. 2019-ben, a  Cake International-en, a világ legnagyobb tortadíszítő és cukrász rendezvényén két arany minősítést kapott. Egyebek mellett 2018-ban Budapesten, a Pataki János-emlékversenyen, valamint az V. Palotási Tortafesztiválon is első lett. Még ebben az évben Lucifer című remekműve a aranyat ért a kulináris világbajnokságon, két évvel korábban pedig Barokk szerelem című tortacsodája nyert Békéscsabán.

Ezüstéremre is büszkék lehetünk
Korábban beszámoltunk arról, hogy a komáromi kötődésű Podmaniczky Krisztina, Kricky is versenyzett Stuttgartban. Forever young, azaz Örökké fiatal című alkotásáért ugyancsak cukrász artisztika kategóriában kapott ezüstérmet. Kricky ezúttal egy harsányan nevető nénit és bácsit formázott meg. Az elmúlt években is látványos cukorból készült alkotásokkal versenyző cukrásztehetség munkájáról nem maradhatott le a tűzcsapot megjelölő kutya sem, mint visszatérő motívum.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában