Változás

2024.02.01. 06:55

Minden fontos infó, amit tudnod kell a tatai buszok új tarifarendszeréről

A mai naptól brutálisan lecsökken a helyi tömegközlekedés ára Tatán.

Goletz-DeáK Viktória

Tata város közösségi oldalán emlékeztetnek mindenkit arra, hogy a mai naptól lép életbe az új tarifa a helyi buszokon. Mint arról a Kemma.hu is beszámolt: a képviselő-testület döntése alapján 2024. február 1-től megváltozik a helyi buszjáratok tarifarendszere. Bár az elsődleges tervek még teljesen ingyenes közlekedésről szóltak, a terveken a Volán kérésére kicsit változtatniuk kellett. Így végül egy jelképes összegért lehet utazni a helyi buszjáratokon február 1-től. 

Mint írták: a döntés értelmében egységesen mindenki, aki tatai állandó, vagy ideiglenes lakcímkártyával rendelkezik, 150 forintért havi, 1800 forintért pedig éves bérletet tud vásárolni. Ez a kedvezmény biztosított a Tatai Kistérséghez tartozó településeken (Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Neszmély, Szomód, Tardos, Vértestolna) élők, valamint a városban dolgozók számára is.

A vonaljegyek és a nem Tatán élők számára szóló bérletárak is változnak 2023-hoz képest. A menetjegyek ára 200 forint, a mobil jegy ára pedig 190 forint lesz február elsejétől. A megváltott menetjegy az utazás napján korlátlan utazásra használható fel, az összes vonalon. A 15 napos bérlet és a havi bérlet kivezetésre került, helyette 30 napos bérlet valamint éves bérlet váltható. 

A 2023. évi december havi, valamint az éves és időszakos bérletek érvényessége 2024. február 5. Az elővételben megváltott menetjegyek felhasználhatóságának és kezelési költség mentes visszaválthatóságának határideje 2024. február 29. Az új díjszabási árú és megnevezésű díjtermékek (menetjegyek és bérletek) 2024. február 1-től vásárolhatók. A kedvezményes bérleteket a tatai autóbuszállomáson működő elővételi pénztárban lehet megvenni, mivel a jogosultság ellenőrzése kizárólag személyes vásárlás esetén lehetséges. A pénztár nyitvatartási ideje munkanapokon 6:00 órától 16 óra 50 percig tart, emellett rendkívüli nyitva tartással várják az utasokat február 3-án szombaton, 8.00 és 12.00 óra között. 

 A „Tatai kistérségi lakosoknak és a Tatán dolgozóknak” feltétellel jelölt kedvezményes bérlettel a tatai, illetve a kistérségben állandó, vagy ideiglenes lakcímkártyával rendelkező lakosok utazhatnak, a lakcímet lakcímkártyával, míg a városban dolgozóknak a jogviszonyt munkáltatói igazolással kell igazolni. A Tatán dolgozók a munkáltatói igazolás alapján a jegypénztárban kiállított tárgyévre szóló bérletigazolványt válthatnak (díja 100 forint), amivel a munkáltatói igazolás az ellenőrzések során kiváltható. A munkáltatói igazolás a tárgyévre szól, illetve határozott idejű munkaviszony esetén a tárgyév azon napjáig, amíg a munkaviszony tart.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában