Kézműveskedtek

2024.02.06. 11:40

Macinap hozta össze a családokat a szőnyi művelődési házban +fotók

Családi macinapra várták az érdeklődőket hétfőn délután a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házba. A rendezvényen a kézműves foglalkozások mellett medvéket ölelgethettek a gyerekek.

Körtvélyfáy Dina

Több kisgyerek készíttetett magának macipofit

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Zsédenyiné Horváth Krisztina, a művelődési ház szakmai vezetője és Kaszab Kinga kulturális szervező hagyományt teremtettek a mackónappal, amelynek célja, hogy a komáromi családokat szólítsák meg, kicsik és nagyok együtt tölthessék az idejüket. A program a néphagyományhoz is kapcsolódik, hiszen azt tartják, ha a medve február másodikán kijön a barlangjából, és meglátja az árnyékát, még egy ideig kitart a tél.

A gyerekek a nagyteremben ügyességi játékokat próbálhattak ki, volt fotófal és macipofifestés, kézműves foglalkozás. Macis könyveket is lehetett olvasgatni, kirakózni, negyedóránként pedig a Füles Mackó meséiből nézhettek meg részeket a kicsik. Lehetett mézet is kóstolni, valamint mindenki elhozhatta magával a kedvenc maciját is. Mindemellett a helyszínen is sok medve várta az apróságokat, a plüssöket meg is lehetett ölelgetni. A program idén is sikert aratott, az is biztos, hogy jövőre is folytatják a népszerű kezdeményezést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában