Tájékoztatás

2024.02.20. 17:55

Indul a liftek építése a tatabányai állomáson, őszig parkolót zárnak le

Nagy beruházás veszi kezdetét sok vonatozó örömére a megyeszékhelyen. A tatabányai vasútállomáson megkezdődnek a liftek kiépítései. A beruházás lezárásokkal is jár.

Kemma.hu

Alig, hogy visszaállt rendes kerékvágásába a vasúti menetrend a győri fővonalon a Biatorbágy és Szárliget közötti felújítások után, most a tatabányai vasútállomáson ismét újabb, hónapokig tartó változást kell megszokni. Három hónapon keresztül a vonatozók pótlóbuszokkal juthattak el Pestre. Ez nem csak az utasok, a tatabányai állomás környékén parkolók életét is megnehezítette, mert parkolókat zártak le. Most azonban egy olyan beruházás veszi kezdetét a városban, amelyre nem csak a tatabányaiak, hanem minden vonatozó már hosszú idők óta nagyon várt. Liftek kiépítése veszi kezdetét.

A liftek telepítésével megszűnhet a rengeteg lépcsőzés a tatabányai vasútállomáson
A liftek telepítésével megszűnhet a rengeteg lépcsőzés a tatabányai vasútállomáson
Fotó: Z. I. / Forrás: 24 Óra

Ahogy arról már beszámoltunk, három lift segítségével lehet akadálymentes a megyeszékhely vasútállomása. Bencsik János országgyűlési képviselő korábban úgy fogalmazott, hogy a vasútállomás teljes átalakítása 40 milliárd forintos beruházás lenne, ebben a gazdasági helyzetben ennek a kivitelezésére jelenleg nem volt lehetőség. A liftekkel történő akadálymentesítés azonban már nem akkora nagyságrendű munka, így ezt meg lehet és meg is kell csinálni. 

Lezárásokat hoz a liftek építése

A MÁV korábbi közleményében arról adott tájékoztatást, hogy a felvonók építése március elején kezdődhet meg, azonban a munkaeszközök telepítése már februárban elkezdődik. Erre enged következtetni a város legújabb közleménye, amely parkoló lezárásra hívja fel a tatabányaiak és az autósok figyelmét. Ráadásul ez sem egy rövidtávú lezárás lesz, egészen őszig eltartanak majd a munkálatok.

Mint kiderült, a lezárás a Konzum épülete mögötti szakaszon, a Jedlik Ányos út vágányok felőli oldalán található 18 férőhelyes, merőleges beállású gyeprácsos parkolóterületet érinti. A parkolót február 26-án reggel 8 órától zárják el a forgalom elől. Erre a lezárásra a liftek megépítésének és beüzemelésének végéig kell számítani, várhatóan október 15-ig. 

Ahogy azt korábban már megírtuk, a 3 felvonó vandál- és üzembiztosak lesznek. A falai és az ajtói részben üvegezetten készülnek. Akár kerékpár és babakocsi szállítására is alkalmasak lesznek. A beruházás 1 milliárd forintos MÁV saját forrásból valósul meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában