Közgyűlés

2024.02.22. 13:05

Letartóztatták a baloldali polgármester, Szücsné Posztovics Ilona emberét

Elfogadták a képviselők Tatabánya idei költségvetését. A vitában egyebek mellett elhangzott, letartóztatták az egyik gyakornokot, akit Szücsné Posztovics Ilona polgármester alkalmaz(ott).

Kemma.hu

A képviselő-testület február 22-én megszavazta Tatabánya 2024. évi költségvetését, de az is terítékre került, hogy letartóztatták a polgármester egyik gyakornokát. Szücsné Posztovics Ilona, a város polgármestere egy rövid időre elhagyta a konferenciatermet, ugyanis nemzetközi konferenciát nyitott meg. A képviselők közül néhányan nehezményezték, hogy a napirendi pont előterjesztője nincs jelen az ülésen.

Elfogadták a képviselők Tatabánya idei költségvetését. A vitában egyebek mellett elhangzott, letartóztatták az egyik gyakornokot, akit Szücsné Posztovics Ilona polgármester alkalmaz(ott).
A közgyűlésen nemcsak a költségvetés volt téma, hanem az is, hogy letartóztatták Szücsné Posztovics Ilona egyik gyakornokát.
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Lusztig Péter, Tatabánya alpolgármestere többek között a 24 Órát is bírálta, mert arról tájékoztattuk olvasóinkat, hogy Bencsik János országgyűlési képviselő a Kemma.hu-nak adott podcastinterjúban kitért arra is, az önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP Gál Csabát látná szívesen polgármesterjelöltként. Később a helyi csoportok egyetértettek ezzel, és meg is nevezték őt jelöltnek.

Magyarné Kocsis Andrea, a Pénzügyi Bizottság elnöke kritizálta, hogy egyeztetés nélkül helyi közösségek kerültek ki a költségvetési javaslatból, mint például a Tatabányai Bányász Dalkör, ellenben lakásátalakítással kapcsolatos összeghez további négy millió forint kommunikációs költség került be.

Letartóztatták a gyakornokot

Bereznai Csaba önkormányzati képviselő felszólalásában a médiával kapcsolatosan megjegyezte:
– A tatabányai embereknek és a közgyűlés tagjainak is nagyon fontos, hogy tudják, mire megy el a pénz. Kommunikációs téren is tudják, hogy mire megy el a tatabányai adófizetők pénze. Nehogy olyanokra menjenek el, hogy olyan gyakornokokat alkalmaz(ott) polgármester asszony, akit éppen tegnap letartóztattak – utalt a minap történtekre.  

A tatabányai közgyűlés 18 igennel, egyhangúlag megszavazta a módosítások után a 2024. évi költségvetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában