Hagyomány

2024.02.22. 09:00

Messzire űzték a telet az ovisok a Kemence Egyesület udvarán

Ismét együtt űzték el a telet a komáromi óvodások. A Kemence Egyesület által szervezett program már több éve hagyomány, amely nagyon népszerű a gyerekek körében.

Körtvélyfáy Dina

Takács Ilona, a szőnyi óvoda pedagógusa a komarom.hu-nak elmondta, a kicsik mindig nagyon izgatottan várják, hogy együtt kergessék el a hideget a Kemence Egyesület udvarán.

A komáromi óvodások a Kemence Egyesület udvarán űzték el a telet
A Kemence Egyesület által szervezet program nagy népszerűségnek örvend az ovisok körében
Fotó: Facebook / Forrás: Facebook

A vidám eseményre a Gesztenyés, a Szőnyi Színes és a Csillag Óvoda apróságai is ellátogattak, emellett a Máltai Szeretetszolgálat Nappali Foglalkoztató Intézményének gondozottjai is részt vettek a programon.

Takács Ilona arról is beszélt, a télűzésre mindig dalokat, verseket, mondókákat is megtanulnak. Ezúttal ők villőágat és egy fagyjankó bábot tettek a tűzbe. Felhívta a figyelmet arra is, az intézményekben rendkívül fontosnak tartják, hogy a gyerekek ismerjék és megőrizzék a magyar népszokásokat.

Nemrégiben a Szabadság téren is égettek kiszebábot, ezt a programot a Komáromi Kulturális Kft. és A Garabonciás Táncegyüttes szervezte meg. A télűzés után kézműves foglalkozással várták a családokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában