Fánkok

2024.02.10. 17:15

Falusi fánk napot tartottak Bokodon: több mint 1200 ízletes fánkot sütöttek ki +fotók

Öt különböző módját választotta Nyári Erika annak, hogy elkészítse a bokodiaknak és a környéken élőknek a farsangi időszak egyik legkedveltebb ételét, a fánkot.

Wágner Zsanett

Ínycsiklandó édességekről szólt a nap Bokodon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Alig ütött délelőtt 9-et az óra, már megérkeztek az első kóstolók a Száva utcai rétesezőbe. Nem véletlenül, hiszen ezen a februári hétvégén Falusi fánk napot tartottak Bokodon. 

Az ötlet nem újkeletű, Nyári Erika tulajdonos szerint már a harmadik év, hogy a farsangra jellemző hagyományos édességgel örvendezteti meg a vendégeket februárban. A pultban sorakoztak hát a finomságok: voltak habosak, pudingosak, de eperízűek is. Sőt, a hagyományos szalagos is kapható volt, természetesen baracklekvárral, vagy pedig mogyorókrémmel (nutellával).

Ottjártunkkor alig bírtuk szóra Erikát, aki maga is beállt segíteni a műhelyben. Szorgos kezek készítették elő a sütésre szánt tésztát, aminek receptje alig tér el az igazi farsangi fánkétól. Talán annyiban, hogy a hozzávalóknál jóval több tojást használnak az előírtaknál, ami a szokottnál könnyedebb tésztát kölcsönöz a finomságoknak. 

Legyen az túró-, ekler-, képviselő-, forgács- vagy a hagyományos szalagos fánk, ez az öt különböző fajta mind megtalálható volt a bokodi pultban. Mint megtudtuk, több mint 1200 adag készül, és már az első órákban akkora volt a kereslet, hogy Erika reményei szerint éppen kitart záróráig ez a mennyiség, amivel készültek. Természetesen a rétesek is változatlanul jelen voltak a pultban, a fánkok csak egyfajta plusz körítést adtak a kínálat mellé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában