Elképesztő

2024.02.08. 07:00

Drámai felvétel: hajszálon múlt a sofőr élete, majdnem megtörtént az, mint Tokodon

Az elmúlt időszakban szinte nem telik el úgy hét, hogy ne történne baleset vasúti átjáróban. A tokodi szerencsétlenség után most ismét megtörtént a baj.

Kemma.hu

Egyre több a vasúti átjárókban történő balesetek száma. Az elmúlt hetekben két olyan szerencsétlenség is történt, amely megyei vonatot érintett. Most ismét megtörtént az, aminek nem szabadott volna.

Még január végén számoltunk be arról, hogy kisiklott egy vonat Székesfehérvár és Komárom között. Egy autó ütközött a vonatnak, pedig a fény- és félsorompó jól működött. Az ütközés következtében a vonat két tengelye siklott ki. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztani kellett. A kocsi sofőrjét úgy vágták ki a roncsok közül. A vonaton utazó 17 emberből 1 személy sérült könnyebben.

Alig telt el egy hét és jött az újabb vasúti átjárós karambol. Ezúttal Tokodon, a Gyár utcai vasúti átjáróban ütközött az áthaladó vonattal egy kisteherautó. A fénysorompó tilos jelzése ellenére akart áthajtani a sofőr, ekkor ütközött össze az érkező szerelvénnyel. A kisteherautóban ráadásul egy gyerek is utazott. A járművet vezető sofőr meg is sérült. 

Pár nap elteltével ismét megtörtént az, aminek nem szabadott volna. Most a nemeskeresztúri vasúti átjáróban. Az esetről a MÁV közösségi oldalán egy felvételt is megosztott. A videón jól látható, hogy amire a teherautós az átjáróhoz érkezik, addigra a sorompó már lezárult és piros fénnyel jelezte a közelgő vonat érkezését. A sofőr, mintha ezt nem érzékelte volna, belehajtott az átjáróba és letörte a sorompót. Miután kiszállt, megpróbálta a letört kart az útból eltávolítani, ekkor azonban nagy sebességgel érkezett a vonat. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sodorta el a férfit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában