Katasztrófa

2024.01.29. 09:46

Sokkoló fotók: Komáromba tartó vonatnak ütközött egy autó, súlyosan sérült a sofőr

Vasárnap délelőtt történt a szörnyű katasztrófa Fehérvárcsurgónál. Személyautó ütközött a Komáromba tartó vonatnak.

Kemma.hu

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, vasárnap délelőtt egy kocsi ütközött vonat oldalának Fehérvárcsurgó közelében. A Székesfehérvárról Komáromba 8:26-kor elindult S150-es vonat (34912) oldalának az Igari úti átjárónál történt a szerencsétlenség. A balesetkor a fény- és félsorompó jól működött. A vonat kocsija két tengelyével kisiklott. A balesetben egy ember könnyebben sérült meg a vonaton és a pálya is rongálódott. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán számolt be arról, hogy az autó sofőrje a roncsok közé szorult. Helyszíni fotókat is közöltek a katasztrófaáról. Őt a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsok közül, majd a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A vonaton tizenheten voltak, közülük egy ember könnyebben megsérült. Az utasokért vonatpótló autóbusz érkezett. A balesethez a fehérvárcsurgói és a bodajki önkéntes tűzoltók is vonultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában