Farsang farka

2024.02.18. 18:14

Harmonikaszóra főtt és sült a bányászdisznó Oroszlányban +fotók

Az oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet farsang farkához kapcsolódó rendezvényén egy tűt sem lehetett leejteni. Disznóvágás nyitotta, és aki ott volt, jól járt, hisz ezen a délután a száj, a szem és a fül is jól lakhatott.

Wágner Zsanett

Egyre csak érkeztek az érdeklődők február 18-án, vasárnap a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényházba, hogy a farsang farka apropóján utolsó útjára kísérjék a négylábú jószágot, Rezsőt, majd a disznóvágás után friss húsából falatozzanak egy jót a délutáni órákban.

Jót mulatott, jól is lakott, aki ott volt a disznóvágás utáni ebéden Oroszlányban
Jót mulatott, jól is lakott, aki ott volt a disznóvágás utáni ebéden Oroszlányban
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Az érdeklődőket és a program résztvevőit Torma Lajos szakszervezeti elnök köszöntötte, akit Takács Károly kuratóriumi elnök beszéde követett. Mindenkinek jó étvágyat, Jó szerencsét! és jó szórakozást kívánt.

Disznóvágás után zenére sültek a finomságok

A szép hétvégi napon a szervezők gondoskodtak arról, hogy gyomor mellett a fül is jóllakjon: Herczog Ricsi harmonikás mutatta meg, milyen az, amikor oroszlányi ebédhez szól a nóta. A programon részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is, aki szorgosan kínálta az orjalevest az asztal társaságoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában