2024.02.24. 11:47
Minden édesszájú álma a legfinomabb csokitorta
Ha valami édesre vágysz a hétvégén, akkor most jól figyelj! A legfinomabb csokitorta receptjét hoztuk el, amit, ha otthon elkészítesz, biztosan leveszed a családot a lábáról.
Talán nincs is olyan ember, aki ne szeretné az édességet. Ha már édesség, a csokit nem lehet kihagyni, hát még, ha a csokitorta jön szóba. Már csak a szót kimondva is összefut a nyál a szánkban. A Mindmegette most meg is osztotta a tökéletes csokitorta-recepetet, hogy te is bármikor elkészíthesd, ha megkívánnád.

Forrás: mindmegette.hu
A legfinomabb csokitorta
Piskóta hozzávalói:
- 6 darab tojás
- 12 dekagramm cukor
- 12 dekagramm liszt
A csokoládé töltelékhez:
- 5 deciliter tej
- 7 dekagramm étkezési keményítő
- 12,5 dekagramm cukor
- 1,25 deciliter tejszín
- 12,5 dekagramm étcsokoládé
- 1 mk csilipor
- 25 dekagramm mascarpone
- 15 dekagramm vaj
Elkészítés:
- A legfinomabb csokitorta piskótájának elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 24 cm átmérőjű sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral.
- A tojásokat szétválasztjuk, és a tojások sárgáját kézi robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk egy szilikon spatulával. Apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük az átszitált lisztet.
- A spatulával a sütőkarikába szedjük, és a tésztát felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. Ezután 160 fokon alsó-felső sütésen 40 perc alatt készre sütjük.
- Amíg sül a piskóta, elkészítjük a főzött krém alapját. Az étkezési keményítőt egy kevés tejjel simára keverjük. A tej másik felét a cukorral felforraljuk. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a keményítős keveréket, és egy kicsit mérsékeljük a hőfokot. Majd folyamatosan kevergetve kb. 5 perc alatt puding sűrűségűre főzzük a krémet.
- Ha teljesen sima a krém, levesszük a tűzről és szobahőmérsékletűre hűtjük.
- A csoki ganache elkészítéséhez a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a feldarabolt csokoládét, simára keverjük és egy kevés csilivel ízesítjük. Ezt is szobahőmérsékletűre hűtjük, majd a főzött krémhez keverjük a mascarponéval és a vajjal együtt, és egy robotgéppel kihabosítjuk.
- Ha megsült a piskóta, kivesszük a sütőből, és egyből a sütőpapírral bélelt forró tepsire borítjuk fejjel lefelé. Ha teljesen kihűlt, kivágjuk a piskótát a karikából, és 3 lapra vágjuk.
- A kihűlt piskótalapokat betöltjük a krémmel: az első lapot megkenjük a krém harmadával, majd rátesszük a második lapot. Azt szintén megkenjük a krém harmadával, majd rátesszük a harmadik tortalapot. Végül a tortát bevonjuk a maradék krémmel.
Hétvégi egyszerű finomság: a tökéletes palacsinta
Ha imádod a palacsintát, akkor ez a recept most kifejezetten neked szól. Pillanatok alatt elvarázsolhatod vele a családot.