Recept
2024.02.18. 15:46
Itt a tökéletes palacsintatészta receptje: ennek egy gyerek sem tud ellenállni
Mi az? Bő fél óra és elkészül, a gyerekek imádják? A palacsinta! A Mindmegette kínálatából hoztuk most el a tökéletes palacsintatészta receptjét.
Kemma.hu
Ki a túrósra esküszik, más a sárgabarckosra, de volt olvasónk, aki szerint a nutellás a legfinomabb. Egy azonban biztos. A palacsinta örök és megunhatatlan mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. Az alábbi recept a Mindmegette kínálatából pedig garantálja a sikert: ez a palacsintatészta sem leragadni nem fog, de hogy pillanatok alatt elfogy, azt garantáljuk!
A tökéletes palacsintatészta
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
- 0,75 dl olaj + a sütéshez
Elkészítés:
- A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.
- Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is.
- Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.
- Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
- A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.
- Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk. Megszórhatjuk porcukorral is, de nagyon jól illik hozzá a csokoládészósz és a vaníliasodó is.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre