Családi program

2024.02.24. 21:14

Középpontban a csoki: csodás alkotások készültek a műhelyben (fotókkal)

Papp Vargha Katalinnal készíthettek csokoládét azok, akik ellátogattak a Zichy-pontba. A Chocomaze alapító tulajdonosa azt is megosztotta a részvevőkkel, miért döntött a csoki mellett, és adta fel korábbi karrierjét.

Körtvélyfáy Dina

A csokoládéműhely felnőtteket és gyerekeket is vonzott. Papp Vargha Katalin a foglalkozás kezdetén elmondta, egyetemistaként nemzetközi kapcsolatok szakértőnek tanult, ezért Brüsszelben teljesített gyakorlatot az Európai Parlamentben. Megszerette a várost, ezért Erasmussal visszament, és marketing-kommunikációt hallgatott. Ekkor lépett képbe a csoki, ugyanis a projektfeladatuk azt volt, készítsenek marketingtervet egy brüsszeli csokimanufaktúrának, ekkor szeretett bele a csokoládékészítésbe.

Csoki készült a Zichy-pontban
Az olvasztott csoki is ízlett a műhelyben alkotóknak
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás:  24 Óra

Ezt követően egy darabig Budapesten dolgozott a Magyar Tudományos Akadémia nyelvtudományi intézetében, de egy nap, a földalattin ülve elolvasott egy cikket egy férfiről, aki feladta a karrierjét, hogy teljesen másba kezdjen. Ekkor döntött úgy, otthagyja a munkáját, hazatér Észak-Komáromba és csokoládémanufaktúrát indít. Ennek pedig már tizenkét esztendeje.

A résztvevők elkészíthették és kidíszíthették saját csokijukat, de lehetett csokinyalókát, vagy apró díszítőelemeket is alkotni a Zichy-pontban.

Papp Vargha Katalin arra is figyelmeztetett, a jó csoki jó alapanyagokból készül. Hangsúlyozta, ha igazán jó minőségi csokoládét szeretnénk vásárolni, figyeljünk arra, hogy az csak kakaóvajat tartalmazzon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában