2024.02.24. 21:14
Középpontban a csoki: csodás alkotások készültek a műhelyben (fotókkal)
Papp Vargha Katalinnal készíthettek csokoládét azok, akik ellátogattak a Zichy-pontba. A Chocomaze alapító tulajdonosa azt is megosztotta a részvevőkkel, miért döntött a csoki mellett, és adta fel korábbi karrierjét.
A csokoládéműhely felnőtteket és gyerekeket is vonzott. Papp Vargha Katalin a foglalkozás kezdetén elmondta, egyetemistaként nemzetközi kapcsolatok szakértőnek tanult, ezért Brüsszelben teljesített gyakorlatot az Európai Parlamentben. Megszerette a várost, ezért Erasmussal visszament, és marketing-kommunikációt hallgatott. Ekkor lépett képbe a csoki, ugyanis a projektfeladatuk azt volt, készítsenek marketingtervet egy brüsszeli csokimanufaktúrának, ekkor szeretett bele a csokoládékészítésbe.

Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra
Ezt követően egy darabig Budapesten dolgozott a Magyar Tudományos Akadémia nyelvtudományi intézetében, de egy nap, a földalattin ülve elolvasott egy cikket egy férfiről, aki feladta a karrierjét, hogy teljesen másba kezdjen. Ekkor döntött úgy, otthagyja a munkáját, hazatér Észak-Komáromba és csokoládémanufaktúrát indít. Ennek pedig már tizenkét esztendeje.
A résztvevők elkészíthették és kidíszíthették saját csokijukat, de lehetett csokinyalókát, vagy apró díszítőelemeket is alkotni a Zichy-pontban.
Papp Vargha Katalin arra is figyelmeztetett, a jó csoki jó alapanyagokból készül. Hangsúlyozta, ha igazán jó minőségi csokoládét szeretnénk vásárolni, figyeljünk arra, hogy az csak kakaóvajat tartalmazzon.
GALÉRIA: Csokoládéműhely gyerekeknek Papp Vargha Katalin csokoládékészítővel
Fotók: Körtvélyfáy Dina