Hangszóró

2024.02.11. 10:48

Kemény az élet, de Tatabánya még keményebb – itt a város rockhimnusza

Pörög youtube-on Tatabánya új rockhimnusza. Kis idő alatt több mint ezren hallgatták meg a dalt és nosztalgiáztak, miután megnézték a város régi felvételeit felsorakoztató videóklipet.

Wágner Zsanett

„Tatabánya 1947-ben alapított fiatal iparváros. Létét és kezdeti fejlődését a szénvagyonnak, a szakértelemnek és a szorgalomnak köszönheti. Az 1980-as években már jelentkeztek a bányavállalat átfogó problémái, de a külföldi gyárak még messze jártak a város horizontjától...” – így indítja a 2003-ban alakult Hangszóró zenekar legújabb videoklipjét, ami akár a tatabányaiak himnusza is lehetne.

A Tatabánya 1984 című dal arról szól, hogy milyen „kemények” a tatabányaiak. A várgesztesi együttes dalszövegben megemlítik az szénporos utcákat, és azt is, hogy beton a város és rózsaszín salak a táj.

A videóban többségében múlt századbeli felvételek szerepelnek. Egyebek mellett az 1-es főút, a Mésztelep, a felsőgallai temető, a XV-ös aknajárat, a Bánhidai Erőmű, Budapest-Hegyeshalom vasútvonal felüljárója, háttérben a Cement- és Mészmű kéményei, valamint az újvárosi lakótelep, a Kós Károly utca és a Kálvária-hegy, természetesen az ikonikus Turul-madár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában