Elismerés

2024.01.09. 15:17

Újabb tardosi kertek kerültek a legszebbek közé +videó

Elhanyagolt kertből varázsolt csodát a tardosi házaspár, három generáció együtt gondozza a gyönyörű gyümölcsöst.

Kemma.hu

Tardos közösségi oldalán osztották meg, hogy újabb tardosi kertek kerültek versenybe a Magyarország legszebb Konyhakertje versenyén. Ezúttal Nagyné Megyesi Melinda és Nagy Attila, akik Mini kategóriában érdemelték ki az országos díjra jelölést. Mint írták: kertjüket ketten művelik. Néhány éve költöztek abba a házba, amelynek udvara elhanyagolt volt. Emelt ágyakban és magaságyásokban nevelik zöldségeiket. Árnyékolóhálóval védik a zöldségeket a nap káros sugarai elől. Nem használnak semmilyen vegyszert, gyönyörű egészséges növényeik meghálálják a gondoskodást.

Illetve a Végh család normál kategóriában érdemelték ki az országos díjra jelölést. Hatalmas kertjüket három generáció műveli együtt. Nem használnak vegyszereket, így a gyümölcsfák alá nyugodtan ültetik a zöldségeket. 49 féle zöldség és gyümölcs található kertjükben. Szépen gondozott, nagyon ápolt, szemet gyönyörködtető látványt nyújtó hatalmas kert. Szintén a normál kategóriában szállt versenybe Konecsnyi Ferencné, aki egyedül műveli a kertjét, teljesen vegyszermentesen. Rengeteg munkával és nagy szorgalommal gondozza növényeit, melynek eredményeként az egész családot friss zöldségekkel tudja ellátni. 

Mint arról korábban beszámoltunk: Komárom-Esztergom vármegyét 2023-ban is Tardos községe képviseli majd „A legszebb konyhakertek” - Magyarország legszebb konyhakertjei országos programban – közölte Tardos hivatalos Facebook-oldala.

A település már ötödik alkalommal vesz majd részt ebben a programban, amire Tardos Község Önkormányzata képviseletében Csabán Béla polgármester csatlakozott. A koordinátori feladatokat ezúttal Csabán Tibor látja majd el.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, az előző évi Magyarország legszebb konyhakertje versenyen a tardosi Lócki Ferencné, Anna néni érdemelte ki az országos díjat, aki normál kategóriában győzedelmeskedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában