Újév

2024.01.10. 07:29

Ti mikor dobjátok ki a karácsonyfát? Esztergomban most el is szállítják!

Január 6-a, vízkereszt napja után minden éves feladat a kiszolgált karácsonyfák elszállítása. Esztergomban is külön napokat jelölt ki a szolgáltató a tűlevelű növények elszállítására.

Kemma.hu

A városi honlapra kitett tájékoztatás szerint Esztergomban két nap is rendelkezésre áll a lakosság részére, hogy megszabaduljanak a karácsonyfáktól. (Zárójeles megjegyzés: sok családban, háztartásban nem kötik a karácsonyfa lebontását a január 6-ai vízkereszt ünnepéhez tartozó karácsonyfabontáshoz, és sokaknál még hetekig, néhányaknál pedig akár még hónapokig áll a feldíszített fenyőfa. 

Számukra valószínűleg a tavasszal beinduló zöldjárat ad lehetőséget a lebontott karácsonyfák elszállíttatására.) Esztergomban és Esztergom-Kertvárosban: január 16-án kedden és január 31-én szerdán viszik el a tradíciókhoz ragaszkodók által lebontott karácsonyfáit. A kiadott közleményben arról is írnak, hogy a fenyőfákat jól látható, könnyen megközelíthető helyre, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni. A hulladékszállító cég kérése, hogy „a szelektivitás és az újrahasznosíthatóság érdekében a fenyőfát tiszta, idegen anyagoktól (pl. csillagszóróktól, fényfüzérektől, egyéb díszektől) mentes állapotban váljanak meg.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában