Kártérítés

2024.01.26. 12:11

Térít a biztosító az M1-esen defektet szenvedőknek

Az MTI által kiadott közleményből kiderül, a Generali Biztosító térít az M1-en defektet kapott autósoknak.

Kemma.hu

Szanaszét szabdalták a kamion gumiját a fémdarabok

Forrás: tenyek.hu

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, kedden Hegyeshalom felé a 78-as kilométernél egy teherautótól vasdarabok hullottak a burkolatra, emiatt pedig  40-50 autó kapott defektet és 7 kilométeres torlódás alakult ki.

A Generali Biztosító már megkezdte a bejelentett kárigények rendezését annak a csaknem 50 gépjárműnek az esetében, amelyek az M1-es autópályán egy kamionról leesett fémdarabok miatt defektet kaptak vagy megsérültek kedden – közölte a biztosító az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy január 23-án, kedden a reggeli órákban az M1-es autópályán Tata térségében egy kamionról fémdarabok estek az úttestre, emiatt csaknem 50 gépjármű kapott defektet, illetve sérült meg. Mint írják, a kamion kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása kiterjed az okozott kárra. Ennek megfelelően a kamion kötelező gépjármű-felelősségbiztosítója, a Generali már megkezdte a bejelentett kárigények rendezését. Felhívják a figyelmet arra, hogy a kárbejelentéshez szükséges a helyszínen a rendőrségtől vagy a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársaitól kapott dokumentum benyújtása, amely igazolja a sérült jármű részvételét a balesetben. A kárigények benyújtására lehetőség van a Generali Biztosító Zrt. honlapján a www.generali.hu címen, telefonon a 06 1 452 3333 számon vagy e-mailben a [email protected] címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában