Jó tudni

2024.01.17. 19:01

PIN-kódot fog kérni a Messenger: a tatabányai szakember szerint jobb, ha te is beállítod

Ha nem állítja be valaki az új PIN-kódot a Messengerére, akkor a későbbiekben új eszközről nem fogja látni a korábbi üzeneteit.

Kemma.hu

Új titkosítást vezetnek be a Messengeren. A belépéskor ezentúl PIN-kódot kérhet az alkalmazás. Többen már találkozhattak is a Messenger megnyitásakor a beállításra felszólító üzenettel. A fejlesztők ugyanis folyamatosan ígérik a titkosítás bevezetését, így még sokan vannak, akiknél még nem elérhető a lehetőség. 

A Quadron Kiberédelmi Zrt. szakértője, a tatabányai Solymos Ákos a Kemma.hu-nak elmondta, hogy miért is fontos, hogy mindenki éljen a lehetőséggel.

– A Facebook legújabb frissítésével a Messenger felhasználói mostantól PIN-kóddal védhetik meg a beszélgetés előzményeiket. Ez az újítás növeli a személyes adatok biztonságát, megakadályozva, hogy illetéktelen személyek hozzáférjenek a privát üzenetekhez. Különösen hasznos lehet ez mobil eszközök elvesztése vagy lopása esetén, amikor is a PIN-kód egy további biztonsági réteget jelent – magyarázta a szakember. Hozzátette: felmerülhetnek aggodalmak a felhasználói kényelemmel kapcsolatban, mivel a folyamatos PIN-kód beírása időigényes lehet. 

– Azonban ez a funkció különösen fontos lehet azok számára, akik érzékeny információkat tárgyalnak a Messengeren, így védelmet nyújtva a kiberbűnözés és adatlopás ellen – figyelmeztetett a kibervédelmi szakember. Mint mondta: a biztonságos tárolási funkció egy felhőben tárolja a végpontok között titkosított üzeneteket. Ha bekapcsolja valaki a biztonságos tárolási funkciót, bármikor megtekintheti az üzenetelőzményeket, amikor az általa választott biztonsági módszerrel egy új eszközön jelentkezik be a Messengerbe.

– Vagyis, ha ezt nem állítja be valaki, akkor nem tekintetheti meg a Messenger-üzeneteinek előzményeit, ha mondjuk egy új eszközt vásárol. Vagyis korábban arról az eszközről nem volt bejelentkezve – szögezte le a Solymos Ákos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában