Kemma.hu podcast

2024.01.19. 19:31

Minden, amit tudni akartál a munch-ról, de nem merted megkérdezni - PODCAST

Az élelmiszerpazarlás világszerte elképesztő méreteket ölt. Több ezer tonna étel kerül a szemétbe, amit valamilyen okból nem fogyasztunk el. Nagy része „menthető” lenne. A Kemma.hu legújabb podcastjében a muncholás témáján csámcsogtunk.

Kemma.hu

Ez a munch például 1000 forintjába került a vásárlónak

Forrás: Beküldött

Néhány évvel ezelőtt négy egyetemista fiatalnak támadt egy ötlete. Így indult hódító útjára indult a remek kezdeményezés: a Munch. A programhoz, ami az ételmentésre hivatott, egyre több és több élelmiszerbolt, étterem, virágüzlet és pizzázó is csatlakozott, nem beszélve a finom falatokat ígérő pékségekről és sütizőkről.

A Munch lényegében arról szól, hogy a kidobásra ítélt ételeket az arra nyitott – környezettudatos vagy csak spórolni vágyó – vásárlók a teljes ár töredékéért megmenthetik.

Bőven fogyasztható, jó állapotú ételekből lehet munch. Olyanokból, amelyeknek a szavatossági ideje még nem járt le. A stúdióban Hittaller Andrea és Wágner Zsanett beszélgetett saját tapasztalatairól, arról, mikor és honnan sikerült igazán jól „muncholni”. Hallgassátok meg!

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában