Kategóriák

2024.01.04. 17:00

Minden, ami vers

Meghirdették a Versünnep 2024 eseménysorozatot; a tematika 2024 kiemelt irodalmi évfordulóihoz kapcsolódik, a professzionális versenyzők jelentkezését február 29-én éjfélig várják.

A Versünnep Alapítvány által meghirdetett versenyprogramra három kategóriában jelentkezhetnek hivatásos és tanulmányaikat folytató előadóművészek, zeneszerzők, film- és képzőművészek - olvasható a szervezők közleményében. A jelentkezéseket vers- és prózamondás, énekelt vers vagy versmegzenésítés, képző és/vagy filmművészeti alkotás kategóriában várják.

A vers és prózamondás kategóriában kötelezően három művet kell nevezni, amely vers, próza, drámarészlet vagy publicisztika lehet. A nevezett művek közül kettő kötelezően irodalmi évfordulós szerző alkotása, a harmadik nevezett mű pedig kortárs magyar költő vagy író verse, illetve prózai alkotása, vagy az évfordulós szerzők valamely műve lehet.

Az énekelt vers és versmegzenésítés kategóriában két művel lehet nevezni komoly- vagy könnyűzenei stílusban, amelyek közül az egyik vagy mindkettő évfordulós szerző műve kell hogy legyen, a másik kortárs magyar költő vagy író verse, prózai alkotása, vagy az évfordulós szerzők valamely műve. E kategóriában végzett, vagy tanulmányukat folytató zeneszerzők, illetve előadóművészek jelentkezését várják.

A képző és/vagy filmművészeti alkotás kategóriában kötelezően egy művel lehet jelentkezni, amely évfordulós költő egyik alkotása kapcsán született képző- vagy filmművészeti alkotás kell hogy legyen, és végzett, vagy tanulmányaikat folytató képző/filmművészek, illetve előadóművészek jelentkezését várják.

A felhívás az alapítvány honlapján érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában