Siker

2024.01.28. 11:25

Malaca lett a bajiaknak: ők vihették haza a vándordíjat +fotók

Öt éve versenyeznek, most haza vihették a malacot a bajiak a vértesszőlősi böllérversenyről.

Goletz-DeáK Viktória

A nyertes csapat, kezükben a díjjal

Forrás: Beküldött

Győzni mentek és győztek is a bajiak szombaton, a vértesszőlősi böllérversenyen. Nem tudták megvédeni címüket a neszmélyi Pig Egylet tagjai, tovább vándorolt a malac. A Vértesszőlős böllére címet ugyanis ezúttal a Böllérek Baj csapata nyerte, amit a neszmélyiek egy cseppet sem bántak. 

Közös képen a tavalyi és az idei nyertesek
Forrás: Beküldött

– Egy évig vigyáztunk a malacra, hogy a bajiak megnyerhessék és őszintén örültünk, hogy ők vihették végül haza. Ráadásul még szomszédok is voltunk. Sokkal többet ért nekünk az, hogy láttuk, hogy minket szeretnek az emberek. Mindig voltak az asztalunknál, kaptuk a pozitív visszajelzéseket. Együtt ünnepeltünk és ittunk a győzelmükre – mesélte Soltész Babett a neszmélyi csapat tagja. 

Hajba Tibor, a baji csapat tagja a Kemma.hu-nak elárulta, hogy immár ötödik éve vesznek részt ugyanazzal a csapattal a vértesszőlősi versenyen és készítik ugyanúgy ugyanazokat a malacságokat. Úgyhogy most már tényleg ideje volt, hogy nyerjenek. 

– Győzni mentünk és győztünk is! Korábban már megnyertük a legjobb kolbász és a legjobb hurka díját, de a malac még sosem volt nálunk. Éppen itt volt az ideje, hogy most mi vigyük haza – szögezte le Hajba Tibor, aki hentes barátjával fogta össze a csapatot és nevezett be immár öt évvel ezelőtt először a böllérversenyre. 

Idén a legjobb böllérmunka címet a Rédei Disznóvágók kapták, A legjobb sültvért a Tatai Vadludak készítették, a legjobb hurkája a kocsi Töpörtyű Ropogtatóknak volt, a legjobb kolbászt a Szöllösi Kol-bászok töltötték és az övék volt a legfinomabb táj jellegű étel is és ők adták el a legtöbb kostolójegyet. A legjobb sülthúst Udvard Csapata sütötte, de ők kínálták a legjobb fogópálinkát is és az övék volt a legszebb porta is. A legjobb toroskáposztát pedig a tavalyi nyertes Pig Egylet főzte. 

A Kemma.hu is kint járt a böllérversenyen, ahol csak a disznók nem érezték jól magukat. A fantasztikus hangulat mellé pedig jobbnál jobb ételek párosultak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában