Siker

2023.02.02. 17:30

A neszmélyi csapat nyerte a vértesszőlősi böllérversenyt

A neszmélyi csapat, a PigEgylet nyerte meg a böllérversenyt Vértesszőlősön. A győzelem még a csapatot is meglepte, ugyanis váratlan akadályokkal indult számukra a verseny.

G. D. V.

A PigEgylet zsebelte be a végső sikert

Forrás: Beküldött

Boldogan mutatták a győzelmüket bizonyító fa malacot egy bárddal a hátában a PigEgylet tagjai. A csapat ráadásul nemcsak a legjobb böllérnek járó díjat zsebelhette be, de a zsűri döntése szerint a legjobb sült vért, és a legjobb hurkát is ők készítették. Pedig egyáltalán nem ment gördülékenyen a felkészülés a versenyre. Soltész Babett, a csapat egyik szervezője elárulta, hogy volt olyan pillanat, amikor úgy volt, nem is vesznek részt a megmérettetésen.

– Az élet odébb akart minket taszigálni, akadályok sorát lökte elénk. Eddigi böllérünk az idén nem tudott csatlakozni hozzánk. A tartalék böllér balesetet szenvedett egy nappal a rendezvény előtt. És ha még ez nem lett volna elég, több csapattagunk is lebetegedett – sorolta az akadályokat a szervező. A csapat azonban nem adta fel, eldöntötték, hogy mindezek ellenére elindulnak a versenyen. 

– Mindenképpen el akartunk menni a böllérversenyre, hiszen a korábbi években sem versenyezni mentünk, hanem Neszmélyt népszerűsíteni, kapcsolatokat építeni, barátkozni. Ezt pedig ez a tucatnyi lelkes ember vagy így, vagy úgy, de az idén is megvalósítja – mesélte Babett. A csapat célja az volt, hogy jól érezze magát. Nem akartak a legjobbak lenni, mindenáron díjjal hazatérni, csak egy kellemes, munkával teli, emlékezetes napot akartak együtt eltölteni. 

A csapat

A PigEgylet tagjai: Karasz Béla, Kusztor Attila, Komáromi László, Pósán Gyöngyi, Horváth Gábor, Stépán Katalin, Sárdi Tamás, Jassa Csaba, Kerék Tündi, Süveg Bernadett, Pál Katalin most is, mint az előző három évben, ”csak” tették a dolgukat. Neszmélyt nem csak a PigEgylet képviselte a rendezvényen. A Ströcker Melody Banddel, a Zumbás lányokkal, helyi borokkal, friss, hajnalban készült pogácsával, csörögefánkkal, helytörténeti kiállítással, szóróanyaggal öregbítették a község hírnevét.

– Sütöttünk, abáltunk, főztünk, kínáltunk, mosolyogtunk, szórakoztattunk, miden feladatban lelkesen részt vettünk. És hát no, mondjuk ki: nyertünk – nevet a szervező. Babett elárulta, hogy a csapatnak már pénteken elő kellett készítenie a konyháját, hogy szombat reggel minden készen várja őket.

– Egy nagyon jó, összeszokott csapattal mentünk végül a versenyre, ahol mindenki tudta a dolgát. Természetesen egy fogópálinkával indítottuk a napot, ami része is volt a versenynek, díjazták a csapatok által leadott pálinkamintát. A fiúk harmadiknak mentek szúrni egy csaknem 170 kilós disznót. Pörzsölték, tisztították, hozzánk már előkészítve hozták. Minden versenyszámot időre kellett elkészítenünk. Idén bevezették a sültvért, ami az első feladatunk volt. Végül ez és a hurkánk lett a legjobb, illetve a vándormalacot is mi vihettük haza. Jövőre megyünk vissza megvédeni a címünket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában