Malackodás

2024.01.27. 13:39

12 sertésből készülnek a disznóságok a vértesszőlősi böllérversenyen +fotók

Öntötték a pálinkát, kevergették a töpörtyűnek valót, és töltötték a kolbászt szombat reggel a vértesszőlősi böllérversenyen.

Kemma.hu

„Gyere, kóstold meg ezt a pálinkát, ilyen finomat még nem ittál” - invitáltak bennünket a neszmélyi Pig Egylet tagjai, a tavalyi verseny nyertesei asztalukhoz a vértesszőlősi böllérversenyen. Mivel autóval érkeztünk a rendezvényre, sajnos az itókát vissza kellett utasítanunk, de a sültkolbásznak nem tudtunk ellenállni. A kóstoló alapján azonnal újra a csapatnak ítéltük volna a győztes címet. 

Azonban a következő standnál már a rédeiek kínálták a tálat és bizony az ő sültjeik is aranyérmet érdemeltek volna. Ekkor már tudtuk, hogy bizony nem lennénk a zsűri helyében. Ha csak nem azért, mert igy minden csapat, minden finomságát végig kóstolhatnánk. De így sem maradtunk éhesek, hiszen minden asztalnál kóstolókkal, pogácsával, aprósüteménnyel és természetesen pálinkával kínálták az embert. A települések csapataiban pedig több polgármester is feltűnt. Többek között a rédei Bakonyi Betyárokat kísérte el Farkas Lajos, a település vezetője, aki ezúttal átadta a szakembereknek az irányítást. 

Míg a Tatai Vadludak csapatát Michl József polgármester erősítette. A tatai asztal fölötti molinón hatalmas betűkkel írták ki a csapat mottóját: sok lúd disznót győz. És valóban, már sült a flekken, készült a tatai töltike, és a kolbászt is töltötték. A tatai városvezető a Kemma.hu-nak elárulta, hogy bőséggel készültek a versenyre, a szponzoraiknak hála sok finom kóstolóval várták az érdeklődőket addig is, míg készülnek a disznóságok. Kicsit csalódott, hogy a pálinkát ezúttal is visszautasítottuk, de a sajtokat és a kolbászt, sonkát azért itt is megkóstoltuk. A polgármester azt is elárulta, hogy mindenesként segíti a csapatot, mindig ott van, ahol kell még egy plusz kéz. Segített a disznó pörzsölésében, a kaparásban, de keveri a töpörtyűnek valót és kínálja a vendégeket is. Hozzátette: nem a győzelem a lényeg.

– Két szuper kocsi szakembert kértünk meg, hogy böllérkedjen nekünk és nagyon szuperül végzik a dolgukat. De igazából nem a győzelem a lényeg. Azt úgyis tudjuk, hogy Tata mindig az első. Tehát attól függetlenül, hogy a zsűri hogy ítéli meg, mi nagyon jól érezzük magunkat és ez a legfontosabb – tette hozzá a polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy 40 liter pálinkát, vagyis "vadludak könnycseppjeit" hoztak az eseményre, de sokan érkeztek autóval, így lassan fogy. Azért nem félt attól, hogy a verseny végére ne fogyna el az összes finom ital. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában