Ima

2024.01.09. 12:59

Kimarad az idei esztergomi Ökumenikus Imahétből a bazilika

Január 22-én indul az idei esztergomi Ökumenikus Imahét, melynek az elmúlt évek gyakorlata szerint minden történelmi keresztény egyház temploma lesz egy-egy helyszíne. A 2024-es mottóige ez lett: „Szeresd az Urat, a te Istenedet…és felebarátodat, mint magadat.”

Pöltl Zoltán

A tavalyi esztergomi Ökumenikus Imahét püspöki eseménye a református templomban

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

Az országoshoz hasonlóan Esztergomban is újra megtartják az ilyenkor januárban esedékes Ökumenikus Imahetet. A négy történelmi egyház esztergomi gyülekezetei ilyenkor egymás templomába vesznek részt a mindig ugyanazon liturgia szerinti szertartásokon. 

A „Szeresd az Urat, a te Istenedet…és felebarátodat, mint magadat” mottóigéjű imahét január 22-én, hétfőn kezdődik, akkor a református templomban Török Csaba a bazilika plébániai kormányzója hirdeti Isten igéjét. 23-án az evangélikus templomban Ágoston Csaba református lelkész áll a szószékre. 24-én, a görög-katolikus templom ad helyet a hét fő eseményének számító püspöki szertartásnak, melyen Steinbach József református püspök, Lackner Pál evangélikus püspök, Mohos Gábor római katolikus segédpüspök és Kocsis Fülöp görög-katolikus érsek prédikál majd. 

25-én a Kerek-templomban Ágostonné Apáti Gabriella református lelkész hirdet igét, majd 26-án a szentgyörgymezői templomban Pokriva László plébános szolgál igemagyarázattal. 27-én a Vízvárosi templomban Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkész áll a szószékre, majd végül 28-án a korábbi évek hagyományát a felújítás miatt megváltoztatva nem a bazilika lesz az utolsó helyszín, hanem a Terézia utcában lévő Boldog Ceferino kápolna, ahol Bársony Árpád káplán prédikál a gyülekezetnek. Minden alkalom 18 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában