Középiskolai írásbeli felvételi

2024.01.20. 13:59

Ilyen volt az idei felvételi az Árpádban: csaknem háromszázan ragadtak tollat a leendő kisdiákok közül

A középiskolai felvételi vizsgákat szombat délelőtt írták az általános iskolás diákok. A Tatabányai Árpád Gimnáziumban talán a legnagyobb létszámmal, csaknem háromszázan adtak számot tudásukról.

Kemma.hu

Szombat reggel mintegy 300 diák írt felvételit az Árpád Gimnáziumba

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Tatabányai Árpád Gimnáziumba érkeztek az Oktatási Hivatalból a lezárt dobozok, amelyeket a vármegyei középiskolák igazgatói január 17-én szállítottak intézményeikbe. Ezeket a felvételi indulásáig páncélszekrényekben őrizték. Szombaton 10.00 órakor bontották fel azokat, s derült ki: a negyedik, a hatodik és nyolcadik évfolyamosoknak melyik 10-10 feladatot kellett megoldaniuk.

Polyóka Tamás, a gimnázium igazgatója elmondta: százhetven nyolcadikos és százhúsz hatodikos diákot vártak szombaton reggel.

– Gimnáziumunk az idén is megszervezte a Ráhangoló délutánt, amely segítette a felvételizők ráhangolódását: megismerhették az intézményt, a felvételi menetét. Nagy sikere volt, az idén kétszáz kisdiák érkezett hozzánk a nagy esemény előtti héten. A felvételire érkezőket legkésőbb fél tízre vártuk. A szüleiktől az épület előtt tudtak elbúcsúzni és itt már árpádosok várták, segítették őket a regisztrációnál, vagy kísérték a terembe őket.

A két korosztály az intézmény különböző részeiben írhatta meg a felvételit. A gimnázium valamennyi főállású pedagógusa részt vállalt a felügyeletben. A szabályoknak megfelelően történt a feladatlapokat tartalmazó csomagok bontása. Magyarral indult, majd negyedóra szünet után matekkal folytatódott az írásbeli. Ötven-ötven pontot tudtak maximálisan gyűjteni a fiatalok.

Magyarral indult, majd negyedóra szünet után matekkal folytatódott az írásbeli
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

Az igazgató kiemelte: felvételi vizsga elsődleges célja az eredményes középiskolai tanuláshoz szükséges alapvető készségek és képességek, kompetenciák felmérése, ezért egyik feladatlap sem hagyományos tantárgyi teszt.

Mindenki a lakóhelyéhez legközelebbi az általa választott intézményben írhatta meg a feladatsort.

– A két tantárgy hatszáz dolgozatát hétfőn javítjuk ki, majd nálunk január 25-én 8 és 16 óra között lesz lehetőségük a szülőknek és a gyerekeknek a betekintésre a dolgozatokba, s itt kapják meg az értékelőlapot is, amelyben szerepel, hogy hány pontot kaptak – tette hozzá Polyóka Tamás.

A pótfelvételi január 30-án, kedden lesz 14 órakor azoknak, akik betegség miatt nem tudtak eljönni.

A tanulásban akadályozott gyerekek természetesen megkapták a szakértői bizottság által kiállított dokumentum szerint a támogató segítséget: hosszabb időt, speciális feladatlapokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában