Ez volt 2023

2024.01.04. 07:43

Gázpalack is robbant, csarnok is égett 2023 harmadik negyedévében

Negyven méhcsalád veszett oda egy dági tűzben. Ácsteszéren gázpalack robbant, Ácson pedig üzemcsarnok égett: 2023 harmadik negyedévében sem unatkoztak a lánglovagok.

Kemma.hu

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett három pótkocsi Dágon, az Ady Endre utcában júliusban. Az esztergomi, a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos, valamint a sárisápi és a bajnai önkéntes tűzoltókat riasztották a tűzesethez. Később kiderült, hogy negyven méhcsalád, teherautó, három konténernyi felszerelés, kétezer-hatszáz méztéri keret, több mint száz fakaptár és rengeteg méhviasz is odaveszett a hétvégi dági tűzesetben. 

Teljes terjedelmében kigyulladt egy lakóépülettel egybeépített garázs Ácsteszéren, a Kossuth Lajos utcában július 12-én. A melléképületben gépjármű nem volt. Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta, hogy a kisbéri hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet. A móri önkormányzati, az ácsteszéri, rédei és bakonyszombathelyi önkéntes lánglovagok is kiérkeztek a helyszínre.

Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat tizenöt percen belül. Az utómunkálatok során észrevették, hogy egy PB gázpalack megsemmisült a tűzben.

 Tűz keletkezett egy üzemcsarnokban Ácson, a Hartmann úton augusztus 24-én, csütörtökön kora délután. A komáromi, a kisbéri, a győri és a pannonhalmi hivatásos, az ácsi önkormányzati, valamint a komáromi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a tüzet. Az egységek sikeresen kiszellőztetették és hőkamerával átvizsgálták az épületet, amelyet a tűz keletkezését követően idejében elhagytak az ott dolgozók. A katasztrófavédelemtől azt is megtudtuk, hogy a tűzoltói beavatkozásban közel harminc tűzoltó és nyolc tűzoltógépjármű vett részt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában