Tűz

2023.07.13. 17:45

Kigyulladt egy garázs Ácsteszéren, robbanás is történt a tűzben

Teljes terjedelmében kigyulladt egy lakóépülettel egybeépített garázs Ácsteszéren, a Kossuth Lajos utcában július 12-én, szerdán kora délután.

Kemma.hu

A melléképületben gépjármű nem volt. Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta, hogy a kisbéri hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet. A móri önkormányzati, az ácsteszéri, rédei és bakonyszombathelyi önkéntes lánglovagok is kiérkeztek a helyszínre.

Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat tizenöt percen belül. Az utómunkálatok során észrevették, hogy egy PB gázpalack megsemmisült a tűzben. A tűzesettel összefüggésben lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

A szóvivő kiemelte, hogy 2023 első félévében száznégy lakástűz keletkezett a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén. Ez harminckettővel több mint 2022 első hat hónapjában. A félév folyamán ezerötszáznegyvenegy négyzetméternyi épített terület égett le. A legtöbb tűz,  ahol beazonosítható volt a keletkezési hely, az országos átlagnak megfelelően a konyhában, a nappaliban és a kéményben keletkezett.

Az első félévben keletkezett két lakástűz során három ember vesztette életét, tavaly összesen három halálos áldozatot követeltek a lakástüzek a vármegyében. A két halálos kimenetelű tűzeset Komáromban és Tatabányán volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában