Segítség

2023.07.10. 19:57

Évek munkája lett a tűz martalékává: összefogás indult a fiatal dági méhészért

Negyven méhcsalád, teherautó, három konténernyi felszerelés, kétezer-hatszáz méztéri keret, több mint száz fakaptár és rengeteg méhviasz is odaveszett a hétvégi dági tűzesetben. Balogh István, az Esztergomi Piac méhészét a szörnyű tragédia ellenére sem adja fel, sőt közösségi összefogás szerveződött a megsegítése és tevékenysége újraindítása érdekében.

Walczer Patrik

Balogh Istvánt keményebb fából faragták, és továbbra is szeretné folytatni a munkáját

Forrás: Esztergomi Piac/Facebook

Zúgtak a szirénák szombaton Dágon, ahol a gyors beavatkozás ellenére jelentős anyagi kár keletkezett. A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint kigyulladt és teljes terjedelmében égett három pótkocsi az Ady Endre utcában. Az esztergomi, a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos, valamint a sárisápi és a bajnai önkéntes tűzoltók is helyszínre siettek, majd közös erővel megfékezték a lángokat.

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) közösségi oldalán részletesen is beszámolt az esetről. Megírták, hogy szombaton reggel kapták a riasztást, miszerint méhészet, tároló pótkocsik, méhkaptárak égnek. Hozzátették, hogy a helyismeretüknek és gyorsaságuknak köszönhetően hamar kiértek, a nyolc fős sárisápi csapat a többi egységgel közösen körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

Azt már a májusban átadott Esztergomi Piac Facebook oldalán közölték, hogy Balogh István több évnyi munkája vált a lángok martalékává. Szerencsére személyi sérülés nem történt, a fiatal méhész és családja is jól van.

Van, akit a tragédiák, az élet próbatételei eltántorítanak a céljaitól. De Balogh Istvánt keményebb fából faragták és továbbra is szeretné folytatni a munkáját. Ennek érdekében a piac összefogást kezdeményezett. Mivel a méhész termékeinek jelentős része megmaradt egy másik raktárban, ezzel esélye nyílik az újrakezdésre.

Az oldalon azt írják, hogy most tényleg számít, ha az érdeklődők vesznek egy üveg finom, minőségi termelői mézet, a termékeit a hét közepétől, két héten át Esztergom és környéke több pontján is meg lehet majd vásárolni. A pontos helyszíneket az Esztergomi Piac Facebook oldalán lehet megtalálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában