Közösség

2024.01.04. 15:00

Forralt borokat kínáltak a tokodi pincék

Hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezték meg a ForraltBorutat, melynek a hangulatos pincevölgy adott otthont – számolt be az eseményről a dorogimedence.hu.

 Több száz érdeklődő látogatott ki a helyszínre, ahol a Kovács Pince, a Kisvölgy Pincészet, a Máguska Pince, és Vargha Pince megannyi finomsággal várt mindenkit.

Kecskeméti István, a Máguska Pince tulajdonosa, a ForraltBorút főszervezője a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a nagy sikerű nyári borút adta az ötletét az óévzáró téli rendezvénynek. Az említett pince négyfajta forralt bort, újborokat, valamint fűszeres meleg almalét, kocsonyát és házi készítésű süteményt is kínált a hozzájuk betérőknek.

A Kovács Pincészetnél az igazi klasszikus vörös forralt bor mellett palackérett idei borokat, illetve habzóborokat, zsíros kenyeret és sváb tunkedlit is lehetett fogyasztani. A Vargha Pince a forralt- és újborok mellett tonkababos-meggypálinkás forrócsokival, különböző pálinkákkal és málnapálinkás-csokiöntetes fánkkal, míg a Kisvölgy Pince újborokkal, konyakos forraltborral, forró teával, mákos gubával, főtt virslivel, valamint füstölt libamelles sólettel várta az érdeklődőket. W. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában