Beruházás

2024.01.20. 19:57

Elkészült a 1,5 milliárdos tornacsarnok Dadon: díszkulcsot kaptak a jövő sportolói +fotók

Hatalmas médiaérdeklődés kísérte a 1,5 milliárdos kormányzati támogatással elkészült tornacsarnokért tartott hálaadó ünnepséget január 20-án szombaton. A Dadi Református Egyházközség Presbitériuma ünnepségén Nagy János, a miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár átadta a jövő generációjának a csarnok díszkulcsát.

Kemma.hu

Nagy János, Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár adta át a jövő dadi sportolóinak a díszkulcsot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Csaknem másfél év telt el az időkapszula elhelyezése óta és elkészült a tornacsarnok. Akkor, a tervezett bejárathoz került egyebek mellett napilapunk is. Most, ennyi idő elteltével már elkészültek az utolsó simítások is.

„Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és vég...” - ez az üzenet fogadta a tornacsarnok hálaadó ünnepségének résztvevőit. A köszöntő a bejárattal szemközti falon olvasható, de a küzdőtéren kezdődött az esemény. Az első sorban foglalt helyet Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, a bokodi református gyülekezet presbitere; dr. Kancz Csaba főispán, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár,  Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Popovics György, a Komárom-Esztergom vármegyei közgyűlés elnöke, Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Szücs Attila A Református Egyházközség presbitere és az Építési Bizottság elnöke, valamint felesége, Szücs Attiláné dadi polgármester. Többek között Farkas Bertalan, az első hazai űrhajós is tiszteletét tette a rendezvényen.

Szücs Attila a helyi református oktatás múltjáról beszélt. Emlékeztetett arra, hogy a presbiterium a régi sörház épületének 1901-es visszaigénylését követően és a 2007-as döntés értelmében indulhatott el a református oktatás Dadon, akkor még 8 osztállyal és a Pápai Református Gimnázium tagintézményeként. Ehhez az érdemhez kapcsolódott Czunyiné dr. Bertalan Judit köszöntője is, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a kormányhatározat létrejöttében. Elmondta, 155 évvel ezelőtt a dadiak hoztak egy döntést. – Az elődöktől örökölt kitartásnak köszönhetően és a hitnek eredményeként állunk ma itt és ünnepelünk – fogalmazott.

– Hit nélkül nem megy – a sportolói pályafutása alatt megtanult gondolatokkal indította köszöntőjét Nagy Tímea. A sydney-i és az athéni olimpiai győztes párhuzamot vont az aranyérem megszerzése és a tornacsarnok felépítése között. – A dobogó tetején az egész ország állt. Ez az épület Dadnak és Magyarországnak épült – mondta, majd sok ilyen álmot és álmodót kívánt még hazánknak.

– A közösség ereje csodákra képes – ezt már Nagy János mondta, aki szerint hazánk sok ilyen közösségből épül fel, mint a dadi. Az államtitkár az irodalmi Nobel-díjas amerikai regényírótól, Hemingwaytől vett gondolatait hozta el az ünneplőknek: „A sport megtanít becsülettel győzni és emelt fővel veszíteni!” – zárta szavait ás átadta a díszkulcsot.

A család, a hit és a sport jelképe lett
Kezdetben a világbajnoki 4. helyezett és számtalan magyar bajnoki címmel rendelkező művészkerékpárosnak, a bokodi Schön Martinnak és csapatának tapsolhatott a nagyérdemű, de többek között a Dadi Református Általános Iskola palotásának is. Úgy tudjuk, a multifunkcionális épület február közepéig foglalt: a hét minden napján. Elsősorban a helyi tornaóráknak, de sportszakköröknek és sportegyesületeknek is helyt ad a tornacsarnok, valamint vármegyei sportrendezvényeknek is remek helyszíne lehet később. Szertornászoknak kiváló, de kézi- és kosárlabda mérkőzések megrendezésére is alkalmas. A csarnok küzdősportoknak is teret ad, ahogy asztali teniszezőket, OCR sportolókat és futballozni vágyókat is várnak a pályára. Kacsora Szabolcs, helyi református lelkész is megáldotta az épületet és annak leendő sporteseményeit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában