Beruházás

2022.11.21. 20:00

Mérföldkő a dadi csarnok építésében

Minden gazdasági nehézség ellenére is terv szerint halad az 1,3 milliárdos tornacsarnok építése. Semmi akadálya annak, hogy jövőre a komplexumban rendezzék a tanévnyitót. Hétfőn elhelyezték az időkapszulát.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Elhelyezték a dadi tornacsarnok időkapszuláját, amelynek ünnepélyes átadójára hívták tegnap a sajtó képviselőit, a református egyház jeles tagjait, az önkormányzat dolgozóit, a kivitelező cég munkatársait, és végül, de nem utolsó sorban az iskolásokat. Elsőként Kacsora Szabolcs református lelkész tolmácsolta a hála szavait a megjelenteknek a beruházás elindításáért, majd áldást kért a falura, a tornacsarnokra és a kivitelezésre is. 

Ezt követően Szücs Attila presbiter adott kellően részletes történelmi áttekintést, mint mondta, Dad egy olyan hely a Bakony és a Vértes lábánál, ahol református eleink mertek álmodni. Beszédében kiemelte a református oktatással kapcsolatos fontosabb mérföldköveket. 

– Egyházi iskolánk a tanulók létszámában és ingatlanvagyonban is sokat fejlődött az elmúlt években. Hiány volt azonban a testnevelés infrastrukturális háttérfeltétele, ezért mi is elkezdtünk nagyot álmodni – mondta a beruházás kezdetéről Szücs Attila, aki szerint elévülhetetlen érdemei vannak a 1,3 milliárdos fejlesztésben Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőnek, valamint Orbán Viktor miniszterelnöknek a kormányzati támogatásért. 

Több mint hatszáz férőhelyes lesz 
Szücs Attiláné polgármester a tavalyi falunapon jelentette be hivatalosan, hogy a kormány 1 milliárd 130 millió forinttal támogatja a Dadi Református Egyházközség Általános Művelődési Központ tornacsarnokának megépítését és a kapcsolódó beruházások megvalósítását. A csarnok az iskola udvarán épül. Ezt szintén a reformátusok működtetik. Összesen 615 férőhelyes lesz a csarnok, kézilabda, kosárlabda, röplabda, valamit atlétika, birkózás és vívás gyakorlására alkalmas felszerelésekkel és kiszolgáló létesítményekkel. Mint korábban már megírtuk, júliusban megtörtént a munkaterület átadása. A tervek szerit jövőre már a település első csarnokában szervezhetik meg a tanévnyitót a dadiak.

Szücs Attila kiemelte, a háború és az energiaválság anomáliái ellenére is a terv szerint halad a kivitelezés, ezért pedig külön köszönet illeti a Gombos Földgép Kft. szakembereit.

– Bízom benne, hogy az elkészült tornacsarnok mágnesként vonzza majd a minőségi oktatást igénylő szülőket – fogalmazott a presbiter, aki szerint a beruházás katalizátora lesz a térség teremsportjainak. Szücs Attila után Gerecsei Zsolt, a Tatai Református Egyházmegye esperese és Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke is beszélt, akik szintén isteni áldást kértek az 1690 négyzetméternyi hasznos alapterületű komplexumra. 

Az esemény végén elhelyezték az időkapszulát, melyben aktuális lapszámunk mellett szerepelt egyebek mellett igei üzenet, egy Károlyi-biblia, a jelenlegi presbiterek névsora, a református lap friss száma, és természetesen az a kormányhatározat, amely útjára indította a dadiak nagy álmát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!