Fejlesztés

2022.07.21. 11:00

Jövőre elkészülhet a több mint egy milliárdos beruházás Dadon

Mérföldkőhöz érkezett a tornacsarnok építésének ügye, a napokban megtartotta munkaterület átadási ünnepségét a Dadi Református Egyházközség.

Wágner Zsanett

Kacsola Szabolcs lelkipásztor Isten áldását kérte a beruházásra

Forrás: MW

A helyszínen, a Fő utca 33 környékén, beszédet mondott Szücs Attila presbiter, aki az egyház képviselőjeként kronológiai sorrendben sorolta fel a beruházás fontosabb állomásait. Mint mondta, 1 milliárd 130 milliós 300 ezer forintos állami támogatást nyert tavaly az egyházközség egy tornacsarnok létrehozására. 

Márciusban kiírták  a közbeszerzést, egy hónap múlva kihirdették a nyertes vállalkozót, ami a helyi Gombos Földgép Kft. lett. Miként Szücs Attila fogalmazott, májusban aláírták a vállalkozói szerződést, most pedig aláírásukkal hitelesítették a munkaterület átadási jegyzőkönyvet. Gombos István kivitelező és Szücs Attila látta el kézjegyével a dokumentumot, az aláírást pedig áldás kérése követte.

Kacsola Szabolcs lelkipásztor örömmel teljesítette a felkérést és Isten áldását kérte a következő egy évben zajló munkálatokra, a kivitelezés  folyamataira, valamint az egyházközség minden szereplőjére. Szücs Attila zárszóként hozzátette, a tervek szerint ennyi idő, vagyis 12 hónap alatt végeznek majd az építési munkálatokkal. Elmondta azt is, hogy minden bizonnyal jövő szeptemberben már az új tornacsarnokban rendezhetik meg a tanévnyitó ünnepséget.

Szücs Attiláné polgármester örömét fejezte ki a fejlesztés kapcsán. A településvezető kiemelte, hiánypótló beruházásról van szó, ugyanis jelenleg nincs tornacsarnok a településen. Úgy tudjuk, a tornacsarnok az iskola szomszédságában épül majd. Teret adhat iskolai programoknak és a jelentős dadi sporteseményeknek, de minden bizonnyal fontos közéleti rendezvényeknek is remek helyszínt biztosít a jövőben. 

Dad első számú embere még egy örömhírről is beszámolt: átadták a villámárvizek csillapításáért felelős záportározót. Minderre azért volt szükség, mert az önkormányzat költségvetésében több tízmillió forintos kár jelentkezett az elmúlt években, tizenkét év alatt négyszer sújtotta árvíz a települést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában