Festménykiállítás

2024.01.17. 06:48

A magyar kultúra napjára készülnek Ászáron

Január 22-e a magyar kultúra napja, amelyet 1989 óta ünnepelünk.

Kemma.hu

Ászáron vasárnap délután négy órától várják az érdeklődőket a Közösségi Házba, a Tárlat a Magyar Kultúra Napjára című festménykiállításra. A Cserhát-Munkácsy- és Holló László-díjas, Kunst Meister festőművész Simon M. Veronika és Vindisch Zsanett közös tárlatát Mórocz Istvánné könyvkötőmester nyitja meg. Vindisch Zsanett, ászári képzőművész egy nagyon fiatal tehetség, aki tanulmányait a győri Kovács Margit Művészeti Szakközépiskolában kezdte, ahol tűzzománc művességet tanult. 

2016-ban kiváló eredménnyel végzett, és a szakma legjobbjának választották. Ezután a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnáziumban festő szakon képezte magát, majd visszatért Győrbe és 2021-ben tervezőgrafikusként végzett. A rajzolás, alkotás iránti tehetsége már általános iskolában megmutatkozott, ahol Greinerné Ábrahám Erzsébet tanárnő segítette a fejlődését. A képek legkiemelkedőbb elemei a szőlőtőkékről készült festmények, amelynek fő témái az ászári szőlőtőkék. A képek jellegzetessége, hogy a szőlő csupasz, ám metszett formájában van jelen a képeken. A képek alkotó eleme a szőlőtőkékben szunnyadó energia és erő, amely a hideg téli napokon nyugovóra tér és folyamatosan önmagában építkezik. 

A műsorban fellép Krúdy-díjas daltulajdonos Enyedi Béla, valamint Stancsics Erzsébet költő, az ácsteszéri születésű Táncsics Mihály leszármazottja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában