Elhivatottság

2023.12.07. 18:30

Záporoztak a díjak Dorogon: elismerték a megye mentősét, rendőrét és tűzoltóját is

Csütörtökön a dorogi József Attila Művelődési Házban díjátadóval egybekötött ünnepséget rendezett a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat. A fotókiállítás mellett bemutatták a Mi Komárom-Esztergom Vármegyeiek vagyunk című vármegyekönyvet és a Legendás vármegyénk című filmet is.

Kemma.hu

Példamutató elhivatottságukkal tovább öregbítik a vármegye hírnevét

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Dr. Tittmann János, Dorog polgármestere köszöntője után Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke ismertette, hogy a vármegyei önkormányzat életében a díjak megalapítása óta kiemelkedő jelentőségű esemény az elismerések odaítélése és átadása. Ilyenkor ismerhetjük meg azokat a személyeket, szervezeteket, akik alázattal, kiemelkedő szakmai tudással végzik munkájukat és sokat tesznek a települések, illetve a vármegye hírnevének öregbítéséért.

Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, területfejlesztési miniszterhelyettes méltatta a díjazottakat, kik nagyszerű hivatás mellett kötelezték el magukat, életútjuk más és más, a közös bennük az, hogy hűséges elkötelezettséggel végzik tevékenységüket és példát mutatnak mindannyiunk számára.

Dr. Kancz Csaba vármegyei főispán köszönetét fejezte ki, hogy több terület mellett a díjátadón azoknak az áldozatos és kitartó munkáját is elismerik, akik a rend és a biztonság fenntartásáért tevékenykednek. Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a mai világban csak közösségben, összefogva, együtt tudjuk elérni céljainkat.

A rendezvényen emléklapokat adtak át a vármegyei értéktárba idén szeptemberben felvételt nyert értékek kapcsán. A vármegyei közgyűlés döntése értelmében a vármegye mentődolgozója idén Szabó István Tibor, az Országos Mentőszolgálat Komáromi Mentőállomásának mentőtechnikusa lett. A vármegye polgárőre címet dr. Szallerbeck Zsolt Eduárd, a Tárkányi Polgárőr Egyesület tagja vehette át. A vármegye rendőrének Sólyáné Farkas Friderika rendőr alezredest választották. A vármegye vám- és pénzügyőre Kockás Tibor pénzügyőr őrnagy lett. A vármegye tűzoltója elismerést Ferencz Zoltán, címzetes tűzoltó őrnagy érdemelte ki.

Márkus Gábor pedagógus is díjat kapott
Márkus Gábor pedagógus is díjat kapott
Fotó: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

„Komárom-Esztergom Vármegye Sportjáért” – 2023. díjat Kun Anna, vívó, az OMS-Tata Vívó Sport Egyesület sportolója, a „Komárom-Esztergom Vármegyei Fogyatékkal Élők Sportjáért” díjat Könözsy Péter szervátültetett sportoló, a Magyar Szervátültetett Válogatott tagja kapta meg.

További díjazottak
A tatai PANNON Lézer-műhely Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lett a 2022-es év vármegyei középvállalkozása. Vármegyei szakmai díjban részesült a Szőnyi Kulturális Egyesület, a tatai Kuny Domokos Múzeum és az Esztergomi Vaszary Kolos Kórház Szent Borbála Tagintézménye. Vármegyei díjat kapott Grúber Zoltán Kecskéd polgármestere, Márkus Gábor pedagógus és Prokopp Mária Széchenyi-díjas művészettörténész, egyetemi tanár. Vályi István díjjal Góman Jánost, az Esztergomi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét tüntették ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában