Elismerés

2023.12.18. 17:25

Újabb díjakat adtak át a Megyeházán vármegyénk kiválóságainak +fotók

Hétfőn a vármegyei közgyűlés díszterme, a zászlóterem adott otthont a vármegyei pótdíjátadónak.

Kemma.hu

A “Komárom-Esztergom Vármegye Sportjáért“ 2023 díjat Kun Anna, vívó, az OMS-Tata Vívó Sport Egyesület sportolója kapta kiváló sportszakmai tevékenysége elismeréseként

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Négyen vehették át díjukat, akik a korábbi ünnepségre egészségügyi vagy egyéb okokból nem tudtak elmenni. Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata fontos feladatának tartja, hogy évről évre elismerje és megismertesse azokat a vármegyében élő vagy tevékenykedő embereknek a teljesítményét, akik tevékenységükkel, odaadó becsületes munkájukkal gyarapítják közösségeinket és értéket teremtenek. Ezért hozta létre a vármegyei önkormányzat a különböző kitüntetéseket, díjakat, hogy ezáltal is elismerjék kiemelkedő munkájukat.

Az eseményen Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntötte a jelenlévőket, miután közösen megtekintették a megyei identitás pályázat keretében készült filmet.

– Nagyon fontos számunkra az a nap, amikor a kitüntetéseket átadjuk. Azért fontos, mert ez a vármegye csodálatos. A természeti értékei, a történelmi hagyományai, a gazdasági eredményei, és természetesen a sporteredményei is – emelte ki beszédében Popovics György.

Az ünnepélyes eseményen részt vett Erős Gábor országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta, hogy advent idején különösen fontos a díjátadó, hozzátette, hogy a négy gyertya, a hit, remény, öröm, szeretet szimbolizálja azt a négy embert is, aki most átvehette a díjat. A tatai PANNON Lézer-műhely Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lett a 2022-es év vármegyei középvállalkozása. A bronz emlékplakettet és oklevelet a cégtulajdonosok, Bargel Beáta és Paulik Endre vették át. 

A “Komárom-Esztergom Vármegye Sportjáért“ 2023 díjat Kun Anna, vívó, az OMS-Tata Vívó Sport Egyesület sportolója kapta kiváló sportszakmai tevékenysége elismeréseként. Komárom-Esztergom Vármegye Vám- és Pénzügyőre 2023 kitüntető címet Kockás Tibor, pénzügyőr őrnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársa több évtizedes kiváló szakmai tevékenysége elismeréseként vehette át. Komárom-Esztergom Vármegyéért Díjban részesült Prokopp Mária Széchenyi-díjas magyar művészettörténész, egyetemi tanár, a középkor és a kora reneszánsz művészetének egyik legnagyobb hazai szakértője és kutatója, számos esztergomi kulturális szervezet kuratóriumának tagja több évtizedes kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként.

Vármegyénk kincsei
Idén már kétszáztizenháromra nőtt a vármegyei értékeink száma. Legutóbb a kincsek között kapott helyet Szabó Szonja, a tatai szájjal festő képzőművész is. 1978-ban Tatán született és itt is élt 2016. október 3-án bekövetkezett haláláig. A Boccia Sport Szakosztály is immáron vármegyénk értéktárában szerepel. A tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályát 2003-ban Szabó Szonja álmodta meg, majd édesanyja, Szabóné Helga és Válóczi Ferenc elnök segítségével 2004-ben alapították meg. Válóczi Ferenc a hétfői eseményen át is vette az értéktári emléklapokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában