Ünnepi menü

2023.12.22. 06:55

Lesz elég sütnivaló karácsonykor Tatabányán

Halszeletekből, csirkemellből és sertésből fogy a legtöbb ünnepek előtt. Legalábbis ezt tapasztaltuk az egyik tatabányai hentesboltban. Viszik rántani és tölteni is a húst. Készül majd az elmaradhatatlan ünnepi menü, a halászlé is.

Wágner Zsanett

A halakból is bő a választék

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. B.

– Lesz elég hús az ünnepekre – mondja Kardos György tatabányai hentes, aki szerint az év ezen időszakában csaknem kétszerese fogy a termékeknek a megszokotthoz képest. Meggyőződhettünk mi is a nagy rohamról, amikor december 20-án sorban álltunk a húspultnál. Fotós kollégámmal türelmesen kivártuk a sorunkat, ugyan csak információt kértünk. 

– A szeletelt halból fogy a legtöbb. A harcsát például viszik mint a cukrot. Ennek kilója 5100 – mondta Kardos György hentes, aki az elmúlt évek tapasztalatai szerint hasonló vásárlói rohammal számol egészen december 24-ig. Mint mondja, a vásárlók többsége előbb bespájzol mindenből az ünnepekre, de a húsvásárlást az utolsó napokra hagyja. Visznek marhát vadasnak, darált sertéslapockát és sok csirkemellet is. Szépen fogy a füstölt- és a bőrös hús, a szilveszteri malacot már most keresik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában