Harckocsik

2023.12.21. 08:00

Látványos videón a tatai dandár büszkeségeinek érkezése

Az öt Leopard 2A7 HU harckocsit csütörtökön adták át a tatai dandárnak. Az ünnepségen bemutatták a szintén most érkező a Leguan 2HU hídvetőt és Wisent 2HU műszaki vontatót is.

Kemma.hu

Látványos videót tett közzé a honvedelem.hu a legmodernebb harckocsik, a Leopard 2A7 HU érkezéséről és ünnepélyes átadójáról. Az impozáns felvételeken azt is bemutatják, hogy a hóesésben hogyan érkeztek a nagyvasak az MH. Klapka György 1. Páncélosdandárhoz. 

Mint arról korábban beszámoltunk:  megérkezett az első öt Leopard 2A7 HU harckocsi a tatai MH. Klapka György 1. Páncélosdandárhoz. Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere az ünnepélyes átadón elmondta, hogy összesen 44 darab 2A7-es harckocsi érkezik 2028-ig a városba. 

A beszerzésük révén jelenleg Magyarország rendelkezik a Leopard 2 típuscsalád legkorszerűbb példányaival, amelyek fejlettebbek, mint a német hadsereg által alkalmazott eszközök. A miniszter hozzátette: a 65 tonnás harckocsi egy igazi nagymacska, ami a Magyar Honvédség legújabb büszkesége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában