Európa-bajnokság

2023.12.02. 10:21

Kit kapjanak Szobiék az Eb-sorsoláson? Szijjártó Péter ennek a csapatnak örülne leginkább

December 2-án, szombaton lesz a 2024-es Európa-bajnokság sorsolása Hamburgban. Szijjártó Péter külügyminiszter nemrég elmondta, kiket látna szívesen az Eb-re veretlenül kijutott magyar válogatott csoportjában.

Kemma.hu

A komáromi származású külügyminiszter, Szijjártó Péter a Nool.hu érdeklődésére válaszolt a szombat este 18 órától kezdődő labdarúgó Európa-bajnoki sorsolással kapcsolatos kérdésekre. Mint elmondta, a fő kérdés az Eb-sorsoláson a harmadik kalap, ahonnan jó volna a lehető legkönnyebb ellenfelet kapni, mivel – mint fogalmazott – a csoport első vagy második helyén kell végezni a továbbjutáshoz. A negyedik kalapból szerencsés esetben egy, a selejtezős rájátszásból érkező ellenfelet sorsolnak majd hozzánk.

– Szurkolóként úgy érzem, ma már természetes az, hogy van tavasszal magyar csapat a nemzetközi kupameccseken, hogy kint vagyunk az Eb-n, és a legjobbakat is meg tudjuk verni. A teltházas meccsek a Puskás Arénában, a percek alatt elfogyó jegyek azt mutatják, hogy ma Magyarországon olyan fociláz van, amihez fogható talán az Aranycsapat körül volt. Ez óriási dolog, mert az elmúlt évtizedekben, ha a futballról beszéltünk, akkor mindenki temette a magyar focit. Aztán kiderült: érdemes befektetni, érdemes ésszerűen beruházni, érdemes fejleszteni az infrastruktúrát, érdemes futballkultúrát, pályákat, stadionokat építeni.

– Nagyon szeretném, ha összesorsolnának minket a házigazda németekkel, mert Münchenben, az Európa-bajnokság nyitómeccsén játszani szerintem olyan élményt jelentene a magyar labdarúgóknak, amit csak kevesen élhetnek át – mondta.

Az Eb-re egyenes ágon kijutott válogatottban egyébként több vármegyei kötődésű játékos is van. Willi Orbán édesapja révén sok időt töltött Oroszlányban, Szoboszlai Dominik édesapja, Zsolt pedig Tatabányán futballozott annak idején.

Az Aranycsapatban több megyei játékos is volt anno. Czibor Zoltán Komáromból indult, és hazatérése után is itt telepedett le, alapította meg anyaegyesülete jogutódját. Buzánszky Jenő Dorogon futballozott, a stadion pedig az ő nevét viseli, de szintén Dorogon született Grosics Gyula, aki itt is kezdett focizni, és nem csak az Aranycsapat, de a Tatabányai Bányász legendás kapusa is volt annak idején.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában