Télapó itt van

2023.12.06. 11:22

Interjút adott a Mikulás a Kemma.hu-nak: videón a nagy vallomás

Lovas szánon és tűzoltóautóval járta a vármegyei településeket a Mikulás kedd éjszaka.

Goletz-DeáK Viktória

Lecserélte Rudolfot a Télapó

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Ahogy arról beszámoltunk, ezúttal különleges riasztást kaptak a kocsi tűzoltók: a Mikulás hívta őket, hogy az elfáradt rénszarvasai helyett segítsenek neki elvinni a kocsi gyerekeknek az idei ajándékokat. A szirénákból ezúttal nem a fülsiketítő hang, hanem karácsonyi gyermekdalok szóltak. A Kemma.hu munkatársai a Kölcsey és Jókai utca sarkán találkoztak a Mikulással, ahol a kicsik már izgatottan várták az érkezését. 

A Mikulás pedig azt is elárulta, hogy idén minden kisgyerek jó volt Kocson, így a zsákját csak édességgel pakolta tele. Egy virgács se került be az ajándékok közé. 

A tardosi gyerekekhez is ellátogatott a Mikulás, oda már szánon érkezett, bár úgy tűnik Rudolfék továbbra is az istállóban pihenhettek, mert ezúttal lovak húzták a fogatot. Csabán Tibor, képviselőtől megtudtuk, hogy az önkormányzat idén is időben elküldte az invitáló levelet Lappföldre, így időben érkezett a templom elé a Mikulás.

– Mint minden évben most is előfordult, hogy a kisebbek megijedtek a Télapótól, persze a nagy többség örömmel, érdeklődéssel fogadta és nehezen, de kivárta, hogy szólhasson a „nagyszakállúhoz”. Voltak, akik szavaltak, voltak szlovákul éneklő óvodások, de – természetesen – rajzokat is kapott a Mikulás a hálás, többé-kevésbé türelmes gyerekektől. Természetesen nem maradhattak el a selfiek, fotók a Mikulással. Amikor az utolsó kislány, kissrác is megkapta a megérdemelt ajándékcsomagját, a Mikulás és a manója elhajtattak a jövő évi viszontlátás reményében – tette hozzá a képviselő. 

Az ovikban is járt
December 6-án, szerdán a tardosi óvodába is ellátogatott a Mikulás, aki betartotta a tavalyi ígéretét és idén fehér hóban érkezett. A három óvodás csoport mindegyike külön kis műsorral készült, aminek jutalmául könyveket, játékokat hozott az Északi-sarkról a Mikulás. A tatai Juniorka Alapítványi Óvoda gyerekeihez még kedden érkezett a Télapó. Az ovisok rajzokkal és énekkel készültek a köszöntésére. Természetesen mindenki megkapta a jól megérdemelt csomagját, ami csokoládét,. szaloncukrot és mandarint is rejtett. 

Nem mindennapi kalandban volt része a bábolnaiaknak is a napokban, a települést is érintette ugyanis a finn Mikulás magyarországi látogatása. Joulupukki mintegy két órát időzött Bábolnán, szaloncukrot osztott, fotózkodott és meghallgatta a gyermekek énekét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában