Ajándékozás

2023.12.05. 18:34

Fotók: tűzoltóautóval érkezett a Mikulás Kocsra

Idén hat különböző helyszínen találkozhattak a kocsi gyerekek a Mikulással, aki idén is tűzoltóautóval érkezett.

Kemma.hu

A Mikulás elárulta, idén minden kocsi kisgyerek jó volt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Ezúttal különleges riasztást kaptak a kocsi tűzoltók: a Mikulás hívta őket, hogy az elfáradt rénszarvasai helyett segítsenek neki elvinni a kocsi gyerekeknek az idei ajándékokat. A gyerekek pedig izgatottan gyülekeztek a falu hat különböző pontján, ahol várható volt a Mikulás érkezése. Az önkéntes tűzoltók ugyanis korábban egyeztettek a Mikulással, hogy merre is vannak az idén a jó gyerekek.

A Mikulás a Kemma.hu-nak elárulta, hogy idén minden kisgyerek jó volt Kocson, így a zsákját csak édességgel pakolta tele. Egy virgács se került be az ajándékok közé. Hozzátette: évek óta nagy segítségére van a Kocsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a nagy feladatban. Minden évben vállalják, hogy a piros, ünnepi fényekkel feldíszített tűzoltóautóval körbe viszik a településen, hogy kioszthassa a jó gyerekeknek az ajándékait. Ezért a segítségért talán Rudolf, a rénszarvas, aki a leghálásabb. Ugyanis a Mikulástól azt is megtudtuk, hogy amíg ő Kocson jár, addig a szán és a rénszarvasok egy meleg istállóban pihennek és finom almát, répát esznek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában