Joulupukki

2023.12.05. 06:55

Az igazi, finn Mikulás elárulta Bábolnán, hogy vannak-e rossz gyermekek +fotók, videó

Nem mindennapi kalandban volt része a bábolnaiaknak, a települést is érintette ugyanis a finn Mikulás magyarországi látogatása. Joulupukki mintegy két órát időzött Bábolnán, szaloncukrot osztott, fotózkodott és meghallgatta a gyermekek énekét.

Körtvélyfáy Dina

Joulupukki köszöntötte a bábolnai gyerekeket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Már fél hat körül sokan gyülekeztek a bábolnai szabadidőközpont előtti területen, ahol díszes, műhóval is ellátott színpad várta a finn Mikulást. A várakozás ideje alatt forralt bort, forró teát és zsíros kenyeret is lehetett fogyasztani, valamint a helyi termelők portékái közül is válogathattak a rendezvény résztvevői. Ekkor a Nagyszakállú már javában járta a települést, a Kopi-Trans Kft. kamionjával, az út mentén rengeteg kisgyermek várta, hogy megpillanthassa a Lappföldről érkezett vendéget.

Joulupukki nem sokkal hat óra után érkezett meg a látványosan feldíszített kamionon, amelyet egy fényfüzérekkel ellátott tűzoltó is kísért. A hangulat ekkor már a tetőfokára hágott, nem csupán a gyerekek, a felnőttek is igyekeztek minél közelebb kerülni a Mikuláshoz. Joulupukki és kísérete lelkesen integetett a bábolnaiaknak, majd finn nyelven köszöntötte a kicsiket.
– A gyerekek szeme úgy csillog, mint karácsony éjszakáján az ég – mondta. 

Legmelegebb üdvözletemet hoztam el nektek a hideg Lappföldről. Fontos tudnotok, hogy minden gyermek jó, rossz gyerekek nincsenek, csak rosszabb napok. Törődjetek másokkal és öleljétek át egymást!

Joulupukki azt is megígérte, december 6-án, Mikulás napján újra ellátogat minden gyermekhez. Ezt követően a bábolnai gyerekek elénekelték a Hull a pelyhes fehér hó című dalt a Mikulásnak, aki vidáman hallgatta a nótát. Később áttelepedett a szabadidőközpont előtt felállított színpadra, ahol újabb karácsonyi dalokat hallgathatott meg.

A bábolnai óvodás csoportoknak és a kisiskolásoknak ajándékot is hozott, előbbieket az óvónők vették át, utóbbiakat pedig két bábolnai iskolás. Egyikük levelet is írt a Mikulásnak, másikuk pedig finnül köszöntötte Joulupukkit. Mindezek után a Mikulás szaloncukrot osztott, amely édességből mindenkinek bőven jutott. Közös képek is készültek, sok gyerek pedig átadta leveleit, rajzait a barátságos öregúrnak.

Joulupukki végül felszállt a ménesbirtok kivilágított lovaskocsijára, és a fogattal folytatta útját. Távoztakor is rengeteg felnőtt és gyerek integetett neki, míg el nem tűnt a kíváncsi szemek elől.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában